fredag 20 februari 2015

Stockholm!

I onsdags eftermiddag lämnade vi alltså barnen hos mamma/mormor och tog bilen till Stockholm. Efter att ha checkat in på hotellet så tog vi det lugnt ett tag innan vi gjorde oss i ordning och gick ut på stan för att hitta ett middagsställe. Efter att ha gått runt och letat ett tag så föll till slut valet på en liten grillrestaurang. Jag åt en god marinerad kycklingfilé med potatisgratäng och tzatziki medan Robert tog en högrevsburgare med jalapeños och pommes.
 


 
När vi var mätta och belåtna så navigerade vi vidare mot Mariatorget och Hotell Rival, för att se föreställningen "En man som heter Ove" med Johan Rheborg. Jag tyckte den var lite småseg i början, men den blev bättre allt eftersom. Hade dock gärna sett fler skådespelare (Rheborg körde allt själv). Nu är han visserligen väldigt skicklig när det gäller repliker och att ändra rösten/röstläget så det funkade så här också. Funderar du på att se den så kan vi båda rekommendera den (trots allt :) , mycket pga att berättelsen/storyn är så bra (men kanske är en fördel då att ha läst boken, jag vet inte)). Såg att de satt in extra föreställningar i maj, då på Chinateatern.
 
Efter föreställningen stannade vi kvar och tog en varsin drink - var nog den dyraste isen jag någonsin köpt ... De kostade totalt 200 spänn och bestod mest av en massa krossad is ... :/  Men ser ju bra ut ... Kanske ...
 
Tillbaka på rummet på tittade vi på tv och åt godis. Inte det största rummet direkt, men dög bra för att sova en natt. Och fint var det :)

Efter att ha fått i oss frukost, duschat och packat i ordning så checkade vi ut och gick en sväng på stan. Började med att spana lite på bebiskläder. Hittade en del fint på Åhléns, men väntar med att köpa till h*n är född. På Lindex och H&M hittade vi lite kläder som fick följa med hem, till alla tre barnen :)
 
Till Jazmine

 
Till Felizia

 
Till bebis
(Robert valde, inte alltid han är så engagerad i barnens kläder så roligt att han ville/kunde välja :) )
 
Vi var även in en sväng på Lush och köpte två godluktande tvålar till mamma, som tack för barnvaktandet. Hade kunnat stanna där inne länge, det luktar ju såååå gott!
 
Innan vi for tillbaka till Uppsala för att hämta tjejerna så blev det lunchbuffé på
Bildresultat för pizza hut logo
 
Jazmine och Felizia hade haft det så bra så hos mormor. I går eftermiddag tog de bussen ner på stan och besökte Evolutionsmuséet. Där tittade de på en massa olika skelett (från dinosaurier, bl.a.), pysslade, m.m.
 
”Med fina Felizia och Jazmine på Evolutionsmuseet”
 
Summa summarum - vi hade ett bra dygn allihopa :)


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar