söndag 15 februari 2015

Kungsberget på Alla Hjärtans Dag



I fredags tog vi en shoppingrunda, blev bl.a. ett besök på NetonNet där vi införskaffade videokamera (behöver en ny till bebis kommer :) ), surfplatta till barnen (present från bebisen till sina storasystrar, som de ska få när h*n har fötts) och, det viktigaste av allt, en ny dator - så nu kan jag blogga med bilder "på riktigt" igen! Robert köpte även en "leksak" - ett Soundbar System ...
 
Vi har ingen riktig tradition att fira Alla Hjärtans Dag i vår familj, men ett par år i rad så har vi haft besök av en Hjärttomte som har smyckat med hjärtan på tomten och lagt ut paket till barnen - sååå snällt och sååå uppskattat!! :)
 
 
Paketen innehöll hårsnoddar, hårklämmor och pärlset - nöjda tjejer!

Felizia hade gjort ett Alla Hjärtans Dagskort i skolan :)

 
Tack så mycket vår fina tjej!
 
Kan ju lugnt säga att vi hade betydligt bättre väder och väglag att åka i den här gången jämfört med för 2 veckor sedan. Hade till och med lite sol på vägen!
Efter att ha hämtat ut skidpaketen så var tjejerna och Robert redo för backen. Höll till i barnbacken fram till lunch, så de (ja barnen alltså) fick träna mycket på att svänga och bromsa i en lagom snäll backe.
 

 
 
Gott med grillad korv och varm choklad
 
Sedan blev det åk i den lite större backen - roligt att åka fort i guppen tillsammans med pappa, tycker Jazmine :)
 
 
Felizia provade också guppen :)
 
De hade en liten "tillställning" där barnen kunde åka en liten styrbana. Det var "på riktigt" med nummerlapp och allt :) Och i mål så fick man medalj!
 
 
 
Duktiga tjejer!

 
De tyckte om banan och åkte den flera gånger till, när själva tillställningen var slut. Bra att öva på att svänga och åka innanför linjerna :)
 
 
De provade även på att åka en ny backe - Kungens Kurva (1700 m lång). De gick tre olika liftar upp, men tyvärr tog stolsliften bara 2 st i varje så fick bli knappliften (ankarliften kändes lite svår för Felizia). Vid första försöket hoppade de av lite för tidigt (fanns 2 "avstigningsplatser") så de fick åka ner och ta liften igen.
 
 
Den gången åkte de hela vägen, men då visade det sig att den liften inte gick hela vägen upp till den backen de hade tänkt, så de fick ta av sig skidorna och gå ... (backen som startade där var alldeles för brant) Men det gick bra till slut och vägen ner i Kungens Kurva gick toppen :)
 
Lite dålig skärpa till viss del, tyvärr.
 
Hela gänget på väg upp i liften
 
Avslutade med några åk i barnbacken. Och förutom att åka liften själv så åkte Jazmine hela vägen ner på egen hand ett par gånger - duktigt gjort! :)
 
 
 
Det här var alltså tredje gången vi var upp, och tredje gången som Felizia och Jazmine stod på ett par skidor, men de har verkligen utvecklats sedan första gången båda två - så roligt att se! Nu lär det ju tyvärr inte bli fler gånger den här säsongen, men hoppas de kommer ihåg lite hur man gör till vi kan åka upp nästa vinter igen :)
 
Vi hade en riktigt härlig dag med bra temperatur och fint väder hela tiden. Solen sken på oss delar av dagen också :) Vi packade in oss i bilen vid 17.20 och efter ett middagsstopp på ca en timme i Valbo så parkerade vi hemma precis i lagom tid till Melodifestivalen började. Inte alls lika bra som veckan innan, fanns egentligen inte ett enda bidrag som var bra. Men men, är ju lite så det är med Melodifestivalen nu för tiden.
 
Nu ska jag heja vidare på andra skidåkare - de svenska slalomherrarna!






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar