söndag 26 juli 2015

4 månader

Nu är det ju visserligen bara en vecka kvar till vårt lillhjärta blir 5 månader, men vill ändå få lite 4-månadersuppdatering också. Meningen var att jag skulle skriva det här inlägget när vi var i Alingsås, men ... ja det blev helt enkelt inte så ;)
 
 
Dagen innan vi åkte till landet så var vi på tillväxtkontroll på bvc. Sköterskan tycker att Winston ökar för lite i vikt (tappar på kurvmätningen) så hon ville se att det inte gick alltför mycket utför. Han hade sjunkit lite till (låg nu på "normalkurvan", så okej ändå) - nu 6820 g och 65,5 cm. Vi båda var överens om att han ju i alla fall så välmående ut, och så länge han äter och är nöjd så behöver man inte göra någon stor sak av det. Men hon tyckte ändå att vi gott kunde börja introducera smakisar rätt så omgående.
 
Sagt och gjort - på landet (närmare bestämt när han var 4 månader och 4 dagar ;) ) fick han smaka på gröt. Helt okej enligt Winzton :)
 


 
 
Rent utvecklingsmässigt (vid 4 månader) så tar han tag i fötterna, kan ibland få in en stortå i munnen, pratar med fler och fler ljud, gör pruttljud med munnen/tungan, har börjat sitta i matstol, har börjat förstå/uppskatta mer när man busar med honom och kan skratta som reaktion. Han har även börjat visa än mer humör och kan skrika/tjuta riktigt högt när han blir arg/sur/ledsen ... Ser han Felizia och/eller Jazmine så är det tvärtom - då blir han glad och skrattar (spelar inte så stor roll vad de gör, de är roliga ändå :) ).
 
Sitter med stöd gör han också, både såhär och när man håller lite i kläderna eller lite lätt i armarna, t.ex.



Efter väldigt mycket dregglande, lite småfeber (han kändes varmare än vanligt en tid, så tror det kan ha varit så iaf) och lite extra gnällig så kände jag Winztons första tand den 7 juli (4 månader och 5 dagar). Några dagar senare hade även nr 2 ploppat upp. Vassa är de också!

Suddigt de är ju inte direkt lätta att få med på bild de där små grynen
Anna Wahlströms foto.

Han växer och utvecklas snabbt vårt lillhjärta! För snabbt ...

Återkommer med nästa månadsuppdatering om någon vecka :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar