söndag 19 juli 2015

Stalleftermiddag

Sedan ridlägret slutade så har Felizia pratat om att hon vill åka ut och rida. Och inte blev suget mindre av att hon fick lite nya ridgrejer på Gekås - tur då att man har en snäll syster/moster som i sin tur har en massa snälla goa ponnyer som man kan få låna :)
 
När Ilona fyllde år så var ju en av presenterna från Felizia en privatlektion (för mig) ute på ridskolan, så vi slog två flugor i en smäll - båda tjejerna fick rida. Ina och Wise blev det. För att det skulle bli så rättvist som möjligt så red de ca halva tiden var på varje häst - Felizia började med Ina.
 
Hämtar i sommarhagen

"Gänget" i ena hagen kommer glatt fram

Oliver hade gärna följt med in han också :)

Efter att ha fixat och grejat med Ina och Wise så var det till slut dags att gå ut på banan

Felizia fixade tränsning och så helt själv, likaså att ställa in längd på stiglädren, m.m. - duktig hon har blivit :)

Ilona och Felizia fick börja med att rida serpentinbågar. Först helt i skritt, sedan trav långsidan ner och till slut trav i mittenbågen och så galopp långsidan ner.

Förklarar nästa övning, som blev travbommar på båge (hörnlinjerna) längs ena långsidan. Efter ett par gånger fick de galoppera långsidan ner (den utan båge).

 
Sista övningen blev att fatta galopp vid hörnet efter kortsidan och sedan vända in över en bom på nästa hörnlinje. Det svåraste var nog vägen efteråt ... ;)
 
Kort film på Felizia och Wise i galoppövningen
 
Fartbild :)
 
Felizia och Ilona var duktiga men blev lite lätt flamsiga när Ina och Wise piggnade till ... men det gick helt okej (men hade nog flutit på ännu bättre med lite mer noggrannhet och koncentration ;) )och de hade roligt :)

Innan ridlektionen var slut så fick Felizia dela med sig av Wise till Jazmine
 
Nöjd tjej!

Övningarna då blev skritta/trava över bommar

och rida båge i skritt/trav längs ena långsidan
 
 
Jazmine var nöjd över att få trava en lite längre bit :)
 

 
Glada och nöjda tjejer efteråt (Felizia var också glad och nöjd, även om hon inte syns på bild ;) )!
 
Innan vi åkte hem så smorde vi in Ina och Jouri (som vi hämtade från hagen) med eksemsalva, mockade rent ridbanan och sopade i stallet. Och tog hand om Ina och Wise efter ridningen såklart, och ledde ut alla tre hästarna i hagen igen.
 
(Fler bilder och filmer kan ni hitta på Lindas blogg)
 
Det blev en lång eftermiddag i stallet, men roligt var det och Felizia skulle gärna åka ut och rida imorgon igen ... Hon får väl ringa sin moster och fråga när hon kan rida nästa gång ;)
 
Tack för idag, Linda och Ilona!
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar