tisdag 21 juli 2015

Vaccin och kompislek

Efter drygt två lediga veckor var det igår dags för Robert att börja jobba igen. Nu har han bara 5 pass kvar till nästa ledighet, men är inte förrän 1 augusti som den ledigheten börjar - har man långa arbetspass så blir inte antalet så många :)  Tre veckor är han ledig då, med vår Kretaresa som "pricken över i:et" sista veckan.
 
Igår började jag och barnen med att åka in till klinik Skölden för Felizias fjärde dos TBE-vaccin. Hon tyckte det var mycket orättvist att det bara var hon som skulle ta spruta (men så kan det ju bli med intervallerna) ... men hon var jätteduktig (som vanligt när hon tar sprutor!) och sa efteråt att det ju inte ens gjorde ont, eftersom det gick så fort :)  Hon belönades såklart med både klubba och tatuering efteråt. Jazmine var en duktig publik och fick också klubba och tatuering, till hennes stora glädje!
 
Efter att v i kommit hem och ätit lunch så kom en kompis till Felizia över på besök (Julia). De två gick på förskolan tillsammans men hamnade på olika skolor när de började f-klass, vilket gjort att de inte ses lika mycket längre, tyvärr. Men när de så gör så leker de toppenbra tillsammans, som om de setts var och varannan dag - så roligt att se! 
De byggde/lekte med lego en lång stund inne på Felizias rum, innan de tyckte det var dags för fika :)
 
Dukade fram glass, strössel, sås, kakor och saft

I väntan på att få börja äta sötsaker får Winzton nöja sig med att vara söt i gåstolen
 
Efter ytterligare lite lek här så gick de hem till Julia. Där hade de fortsatt roligt tillsammans och Felizia blev kvar till en bit in på kvällen. Nu hoppas vi att det inte dröjer allt för länge till nästa lektillfälle! Men det säger jag och Julias mamma varje gång ;)


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar