söndag 21 april 2013

En solig helg

Kan ju inte klaga på helgens väder direkt - underbart vårväder har vi haft! Men vädret tidigare i veckan har ställt till det lite hos far och syster i Ängeby... Så här såg vägen ut som leder ner till gården (bilden är tagen från andra hållet, dvs från parkeringen) och då har det ändå lagts på en massa extra grus och sten:

 
Tvekade lite när jag skulle köra ner, men det gick bra (barnen tyckte däremot att det var lite läskigt att köra i vatten).
 
Så det blev ridning för Felizia. Hästbyte. Blev enögde Oskar den här gången. De övade på ridvägarna och fick lära sig att rida på volt (stora volten). Där fick de även trava, vilket inte var det lättaste ;)
 
Trav på volten

 
Snett igenom
 
Halvt igenom
 
 
Efter ridningen blev det lek och bus hos Valle. Eftersom Jazmine var sjuk hade jag tänkt att vi skulle åka hem igen ganska snart efter, men hon somnade (febrig) i min famn så blev kvar ett tag. När hon vaknade hade febern stigit till 40,5 så fick i henne lite ipren.
Var lunchdags och sedan piggnade Jazmine till och kom igång att leka hon också.
 
 
Felizia och Valle ville gå ut och leka och eftersom Jazmine hade varma kläder med sig så hakade vi på (inte ville hon vara inne när de andra fick gå ut inte). Det var skönt i solen! Blev lite lek i sandlådan men sedan lockade den nybildade "sjön" :)
 
 
"Hej Ninen!"

För att få ett hum om vattenmängden kan jag säga att hagstolparna därute (vilken inte är de där jättehöga, utan de lite lägre stolparna) når Elin (som är låång) till midjan lite drygt. Så myyycket vatten är det...

 
"Fiskar" lite
 
Är man lite liten så är det bästa att stå och titta lite på avstånd, tycker iaf mamma
 
Spännande med allt vatten!
 
När vi kom hem blev lite mellanmål och vila innan det var dags för nästa tripp för dagen - middag hos Roberts föräldrar. Magnus (Roberts yngsta bror) är på besök (bor i Göteborg) och hade med sig sin söta lilla terriervalp Sture, så var full fart på honom och Simon. Felizia hakade på och busade med de emellanåt hon också :)
Efter middagen kom Daniel. Linda och Douglas förbi. Lille söte kusinen växer och växer och Jazmine tittar alltid lika förtjust på honom :)
Blev tyvärr inga bilder från eftermiddagen/kvällen.
 
Söndag = dans för Felizia. Jag och Jazmine tog en liten promenad medan Felizia dansade. Efteråt köpte vi fika (Vaksalaskolans dansklass som säljer, tror jag) och satt ute i solen :)
 
 
Jazmine har hållit sig feberfri under dagen men blivit rosslig hes i halsen. Hoppas det har vänt nu och att febern håller sig borta!

 
 





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar