måndag 12 oktober 2015

Dressyrtävling

Igår hade vi dressyrtävling ute på Solängen (med SPK). Det var ett nästintill fullt startfält men allt flöt på hur bra som helst. Att vi fick toppenväder igen gjorde ju verkligen ingenting :)
Jazmine fick "tävlingsvila" men Felizia var med. Hon red på Ina, och de red samma program som vid vårterminens dressyrtävling - det för ryttarmärke II. Bedömningssättet var inte riktigt lika som förra gången, så går inte att jämföra ritterna helt och hållet, men tycker att det såg bättre ut den här gången. Framförallt så var tempot lite lugnare (Ina kan vara väldigt pigg) och hon kom ihåg alla punkter i programmet (förutom att länga ut tygeln i skritten, men förra gången blev det ingen skritt öht ;)  ). Nedsittning i traven är dock något som Felizia behöver träna mer på. Hon tycker det är svårt att inte studsa, och väljer då att rida lätt hela tiden istället.
 
Lite taktiksnack inför ritten ;)

Halt - hälsning - programmet kan börja :)

 
Programmet i sin helhet (med en kinkig Winzton mot slutet)

Efter att alla startande i klassen hade ridit så var det dags för prisutdelning. Samtliga fick rosett och sitt protokoll med kommentarer (hur själva uppvisningen var samt vad man kan tänka på framöver).
 

 
Sedan ärevarv tillsammans

Vår duktiga dressyrtjej!
 
Eftersom jag (och övriga i styrelsen) jobbar på tävlingarna så stannade jag kvar hela tävlingen (och åkte ut tidigare). Felizia tycker det är roligt i stallet, så hon åkte med mig ut på morgonen och stannade sedan kvar hela eftermiddagen. När vi städat undan och fixat efter tävlingen så gick jag till stallet för att hämta Felizia och åka hem. Men det fick vänta, tydligen - hon hade nämligen hittat en kompis och de hade satt igång att mocka i stallet. Jahaja. Gick iväg och plockade ihop våra grejer, och lite annat. När jag kom tillbaka nästa gång och tänkte att NU, nu kan vi åka hem, nä då hade de minsann flyttat ut och börjat mocka en av grushagarna ... haha. Tänk att det kan vara så roligt att skotta skit?! ;)  Men är ju bra att de har roligt :)
 
Nu har vi tävlingsledigt till mitten/slutet av nästa termin, men istället kommer vi i klubben att anordna diverse övriga aktiviteter för våra medlemmar (främst) - bl.a. så har vi en Halloweenkväll om några veckor.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar