torsdag 22 oktober 2015

Hopptävling 27/9

Kom ju på att jag inte har lagt upp något inlägg från hopptävlingen som var för 3,5 veckor sedan... Så här kommer lite bilder och filmer därifrån.
 
För Jazmines del var det allra första tävlingen, och hon var sååå taggad :)  Hon hade fått den perfekta första-tävlingen-ponnyn - Nisse!
 
Bangång innan är ett måste för att lära sig hur man ska rida sedan


 
Skritt och trav runt bombanan - allt gick ju toppenbra :)
 


Första rosetten!
 
Jazmine var sååå nöjd efteråt, såklart! Hon längtar redan till nästa tävling, vilken tyvärr inte blir förrän i maj/juni ... :)
 
Vi i SPKs styrelse jobbar som sagt på tävlingarna och för min del bestod det för dagen i att vara speaker i klass 2 och 4, samt stildomare i klass 3. Ute hela dagen med andra ord - vilken tur att vi hade strålande sol!
 
Winzton var självklart på plats och hejade på storasyrrorna! Även om han kanske inte ser så pigg ut på bilderna ;)

 
Felizia fick Dunder den här gången, en ponny hon har ridit ganska så lite och heller aldrig har haft på tävling. Men det gick bra ändå. Lite seg var han (han tar inte i mer än vad han tycker att han behöver ;)  ) men de kom runt banan utan fel.
I Felizias klass var det alltså stilbedömning (man tittar bl.a. på sits, inverkan, helhetsintryck) och det var sedan pris till de 3 främsta och SPK-rosett till övriga.
Felizia missade tyvärr mantaget och lite av den lätta sitsen så blev ingen placering, men jag tycker hon var duktig ändå!
 
 

När klassen var slut så var det gemensam prisutdelning för alla deltagare
 
Dagens sista klass var mera på riktigt. De som red felfritt, dvs. klarade alla hinder utan fel, fick rida omhoppning (en kortare bana på tid) och efteråt var det prisutdelning för de tre som ridit snabbast (och felfritt) i omhoppningen.
Samtliga i klassen var jätteduktiga och många kom till omhoppning, där de verkligen satsade på en bra tid :)
 
De tre placerade


Segerekipaget för dagen - Emma och Red Fox
 
Det var en riktigt trevlig tävlingsdag med många deltagare (fullt startfält faktiskt) och ännu fler i publiken!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar