fredag 19 augusti 2011

Långpromenad till Ängeby

I lördags var det dags att gratta min kära lillasyster som fyllde år förra onsdagen. Tanken var att vi alla fyra skulle åka dit när Robert kom hem från jobbet men han behövde jobba över och skulle inte vara hemma förrän runt 19.45. Hur skulle vi då ta oss dit... Tja det var ju bara att gå.
Är ca 4 km dit och landsväg i princip hela vägen så inte direkt någon optimal promenadväg med barnvagn och en fyraåring "på släp". Men man måste ju prova!

Felizia laddade upp med att vakna tidigt, vid en sisådär 4.30 för att vara mer exakt :-) Trodde hon skulle sova en stund under dagen, men icke. Hur skulle hon nu orka?

Strax före 15.30 kom vi iväg. Jazmine, som var rätt gnällig innan vi kom iväg, somnade snabbt i vagnen och Felizia traskade på bra. Hon var på glatt humör och orkade faktiskt gå halvvägs, ungefär.
De var i full färd med att skörda på åkrarna längs vägen vilket Felizia tyckte var spännande, så blev lite stopp då och då för att titta.





Förstod att Felizia inte skulle orka hela vägen så hade med selen till Jazmine. Så när Felizia inte orkade gå längre så fick Jazmine sitta i selen medan Felizia fick åka vagn (med liften i knät). Gissa om hon tyckte det var kul att åka "bebisvagn" (som hon sa) :-)



Var ju lite lagom jobbigt att bära på ett barn i sele och köra en annan, stor och tung tjej i vagn...vägen är inte den bästa direkt. Svettig och fräsch var man när man kom fram. Tog totalt en timme att gå.

Valle väcktes precis när vi kom men när han hade vaknat till lite så kom de igång och lekte. De var inne en stund, sedan fikade vi innan de gick ut och lekte i sandlådan och gungade.




Lite senare kom pappa/morfar med pizza! Felizia och Valle delade på en barnpizza men Nemo (hunden) fick också smaka :-)
Strax därefter kom Robert och vi fick åka bil hem i alla fall, skönt det.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar