söndag 4 september 2011

Helsingfors

I fredags eftermiddag tog vi bussen från Uppsala som tog oss till Värtahamnen, Stockholm. Där checkade vi in och klev en kort stund senare ombord på Silja Serenade. Det var dags för en 40-timmarskryssning till Helsingfors! Mamma fyllde år i onsdags, därav resan.

Felizia tyckte det var spännande att åka stor båt och att vi sedan skulle sova på båten, 2 nätter dessutom, gjorde ju inte saken sämre :-) Felizia och mamma delade hytt medan jag, Robert och Jazmine bodde i en annan, på samma däck men i olika ändar av båten - Felizia och mamma i fram och vi andra i bak.

Mumin och Lilla My hälsade oss välkomna ombord men Felizia vågade inte gå fram och krama... De fanns även utanför leklandet där Felizia lekte en hel del, men hon vågade inte då heller. Och inte när vi gick ombord i Helsingfors, trots att hon sagt att hon skulle krama Mumin då... :-)

Fredagens middag blev i buffén. Skönt att kunna gå och ta som man ville. Barnen hade ett ett eget bord och det fanns ett glassbord man kunde ta från efter maten. Felizia hade lite svårt att sitta still men lite fick hon i sig iaf.

Efter middagen blev det ett besök i leklandet. Felizia hade nog kunnat vara där länge men vi såg att hon började bli trött så till slut lyckades vi locka med henne därifrån. Behöver jag säga att hon hade somnat fort efter sagoläsning i hytten ;-)

Efter frukostbuffén var det dags att leta sig fram till spårvagnen för att åka till Sea Life. Där tittade vi på diverse fiskar, stora som små, krabbor, m.m. Det var blixtförbud bland djuren och då bilderna med vår kamera bara blir suddiga om vi fotar utan blixt blev det inte så många bilder, däremot några filmer.

Sedan tog vi spårvagnen tillbaka in mot stan. Vi gick av "någonstan längs vägen" och åt lunch på Mc Donalds. Därefter promenerade vi in mot stan. Men blev spårvagn den sista biten då Felizia började bli trött i benen. Gick av mitt i city (som det kändes iaf) och började promenera mot hamnen. På vägen blev det glassinköp till Felizia och ett besök i saluhallen (eller ja, vi gick igenom i alla fall).

Lördagens middag åts på Bistro Maxime. Även här fanns det en speciell barnbuffé - perfekt! Vi andra åt Renrostbiff med viltsås (jag), Scampi och pilgrimsmusslor och kokos-chilisås (Robert) och Rostat majskycklingsbröst med örtsås (mamma). En god middag som dock stördes av en smått missnöjd Jazmine...

Efter lite vila (men blev mest bus...) i hytten så gick vi tjejer och lyssnade på musik och tog en varsin drink, Robert behövde vila lite till. Fanns ett litet dansgolv som Felizia var lite sugen på. Hon ville dock dansa med mig eller Robert. Men eftersom Robert låg och sov i hytten och Jazmine blev alldeles hysterisk när mamma tog henne en liten stund så blev det ingen dans. Men hon blev glad över sin blåa drink med lysrör i så gjorde nog inte så mycket.

När det var sovdags så var Jazmine helt otröstlig så till slut tog Robert henne i vagnen och gick ut. Då somnade hon ganska så snabbt och sov sedan hela natten (00-08.20) - skönt! Hon vaknade inte förrän Robert var tvungen att flytta vagnen för att ta sig ut och titta vad klockan var (trodde vi försovit oss, men var min mobil som inte ställt om sig till svensk tid).

Bjuder här på en bildkavalkad




Snart dags att gå på...

...båten!

Leklandet!



Sea Life

Medalj efter avklarad tipsrunda


Mumin och Lilla My hälsar välkomna


Utsikt från båten

Mys i hytten

Puss!



Dags att lämna båten

Hej då!

Laddar upp filmer vid ett senare tillfälle

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar