söndag 16 mars 2014

KALAS!

(Bilderna i inlägget är dels mina egna och dels lånade från Lindas blogg)

Igår var det så dags för Felizias kompiskalas. Vi hade hyrt Storvretaskolans idrottshall, vilket var kanon! Dels mycket plats för alla att röra sig på, och dels så slapp man ju all städning hemma :)
 
Yrkesskadad som man är så hade jag en massa olika lekar och roligheter i huvudet, men kan ju inte göra hur mycket som helst, plus att det skulle passa åldersmässigt (ville heller inte ha allt för många redskap framme av säkerhetsskäl). Blev i alla fall 3 olika lekar:
 
Namnlek för att lära känna varandra lite
 
Svansjakten
 
Alla har en svans (ett färgband) och så ska man försöka rycka svansarna av de andra som är med. Blir man av med sin egen så får man komma och hämta en ny (så länge lagret räcker).
 
När de var lite lagom varma så blev det fikapaus med saft, bullar, chokladbollar, kolakakor, rån och marshmallowsklubbor. Det mumsades på för fulla muggar, och barnen skrattade, pratade och hade roligt.

 Vår fina stora tjej :)
 
Sedan blev det lite fri lek innan ...
 

 
... nästa aktivitet - Fångarna på fortet (barnvariant)
 
Barnen blev indelade i 3 grupper och skulle sedan utföra 3 uppdrag tillsammans (ett i taget). Allt gick på tid, och klarade man uppdraget inom tiden så fick gruppen en ledtråd.

Ett uppdrag var att gå skottkärra runt koner. Alla skulle både "gå på händerna" och vara den som höll i fötterna.

Ett annat uppdrag var att göra en liten hinderbana tillsammans, samtidigt som alla i laget skulle hålla i ett hopprep. Det gällde att samarbeta så alla hängde med.

 
Vid det tredje uppdraget så skulle man först kasta 4 ärtpåsar i en upp-och-nervänd pallplint ...

... innan man svingade sig i en lian från bänken till mattan
 
Alla grupperna klarade uppdragen galant och med hjälp av ledtrådarna "paket", "fika" och "ballonger" så kom de fram till lösenordet - KALAS. Tur det för annars hade de ju inte kommit in i skattkammaren ... :)
 
Skattjakten utfördes som en stafett där de en och en från varje grupp fick springa och hämta en skatt (ärtpåsar) i taget. Men de fick skynda sig, för efter en stund började grinden gå ner, och hann man inte ut i tid så fanns risken att man blev tigermat ... ;)


 

Men alla klarade sig! Och efter att ha räknat skatterna så ... 
 
... fick de sin belöning - en varsin godispåse!
 
Sedan blev det chokladtårta och vi sjöng för Felizia. Efter att ha fikat lite mer så öppnade Felizia sina fina paket och det hanns även med lite mer fri lek innan kalaset började rundas av.


 
Vi hade en rolig eftermiddag och jag hoppas verkligen att alla Felizias kompisar hade detsamma! Stort tack för att ni kom och för alla fina presenter!
 
Det tog en stund att städa i ordning efteråt men det var ju alldeles perfekt att Felizia och Jazmine kunde fortsätta att leka under tiden :)

 
Innan vi for hemåt så passade vi på att beställa pizza - skönt att slippa laga mat efter en intensiv kalaseftermiddag :)
 
Igår kväll och idag har Felizia haft fullt upp med sina presenter. Hon fick bl.a: Lasse-Majaböcker, pussel, tröja, mandalabok (färglägga mönster), målarbok, tuschpennor, fönsterfärger, tröja, studsbollar. en blomlampa (tror jag att det var?), skrivbok, och diverse pyssel.
 
TACK! :)
 
 
 
 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar