lördag 21 juni 2014

Italien dag 1-2

Här kommer så det första, riktiga, inlägget från Italien (kan hända att någon, eller några, av bilderna från de enda inlägget med bilder från resan jag lagt ut, kommer med igen) - räknar inte riktigt "sneak peeken" ni fick tidigare ;)
 
Börjar från början, med tågstrulet. Vi hade alltså bestämt oss för att ta första morgontåget (kl. 4.10) härifrån Storvreta in till stan och sedan bussen ut till Arlanda. Kollade ul:s hemsida flera gånger där på morgonen och allt såg bra ut (det tågstrul som varade länge pga trasig kontaktledning, eller vad det nu var, var söder om Uppsala och påverkade med andra ord inte vår sträcka in mot Uppsala).
När vi kom fram till tågperrongen såg vi att tåget skulle vara försenat 5 minuter. Det skulle bli lite tajt med busstiden i stan, men vi bestämde oss för att chansa (ville helst slippa den dyra långtidsparkeringen). Men ju närmare avgångstiden vi kom desto mer nervös blev man ... och när klockan tickat fram till 4.17 så kom meddelandet upp att tåget var ... inställt! Okej, och det kunde man liksom inte veta från början??? Eller åtminstone tidigare än så??? Förbannade som f---n så cyklade Robert snabbt hem och hämtade bilen. Fick alltså bli bil och långtidsparkering ändå :(  Men men vi kom fram i helt okej tid till avgångshallen iaf.
 
Efter att ha checkat in, tagit oss igenom säkerhetskontrollen, hälsat på ett antal av Roberts kollegor (han hade haft arbetsdag om vi inte hade åkt iväg) så tog vi oss till slut iväg till gaten för att få i oss lite frukost.


Vårt flygplan

Känns bra att Jazmine läser in sig på säkerhetsföreskrifterna :)

Bäst att hålla i handen när vi lyfter :)

Bra med fönster


Extra påfyllning med jordgubbar

Dvd-mys med Valle och Peter

Jazmine lyckades hålla sig vaken ända till vi gick ner för landning ...

Flygresan gick bra, även om Jazmine var lite smått rastlös emellanåt ... ;), och snabbt - det är ju liksom stor skillnad mellan 3 tim 20 min och 11 timmar ... ;)
Varmt och skönt när man gick ur planet och solen värmde lite väl mycket under bussresan till hotellet. Men transfern var bara ca 20 minuter så gick okej ändå.
 
Blir inte så mycket mer text i det här inlägget (förutom till bilderna) utan bjuder på en rejält bildbomb från de första dagarna :)
 
FRAMME!
Utsikt mot poolen från vårt rum
 
Vårt rum
 
Det som är bra med kombinationen tidig flygtid och kort väg till resmålet är att man kommer fram tidigt. Efter att ha spanat in vårt rum, fått vårt bagage och bytt om till lite svalare kläder så gick vi ner till restaurangen och åt lunch.


Fin miljö på hotellområdet


Efter lunchen åkte badkläderna på och vi installerade oss vid poolen. Tjejerna var snabbt i vattnet och trivdes från första stund :) Jazmine ålade runt och hoppade från kanten medan Felizia övade på sin simning (hon utvecklades mycket under veckan).



 
Spanade in stranden före kvällens middag


Dag 2, liksom alla dagar, bestod av mycket sol och bad :)
 
Felizia simtränar. Simmade hela vägen från kanten på andra sidan, till kanten nederst på bilden!
 
Jazmine blev ett riktigt vattendjur under veckan
 
 
 
Felizia och Valle (och Jazmine till viss del) trivdes bra i den lilla "poolen" vid stenarna, och det blev mååånga hopp från stenarna och ner.
 
På väg till finmiddag på stranden
 
Felizia med favoritklänningen från Dominikanska
(som jag fyndade för (läs:prutade ner till) $2,50 (2 st för $5)!)
 
Våra fina tjejer!
 

Lite musikunderhållning passerade förbi

Finkusinerna!
 

I väntan på maten måste man ju roa sig med något ;)
 
 
Hela resgänget (förutom jag då ;) )

God frukt till efterrätt

Sitter bra uppe på Johans axlar

God natt från Aquis Garden Resort för den här gången, fler inlägg kommer senare
 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar