lördag 21 juni 2014

Midsommarafton 2014

Kyligt och kallt hade vi, men trevligt ändå :) Vi kan inte riktigt få nog av vår kära del av familjen som bor i Ängeby (som vi ju var i Italien med), så vi firade midsommar tillsammans med dem också ;) Ha ha, nej men skämt åsido så har det blivit lite av en tradition av vi grillar och har det roligt tillsammans på midsommar.
 
Vi bjöds på fördrink


Efter att ha fått i oss diverse olika förrätter så var det dags att börja med femkampslekarna. Alla fick bidra med en, eller två, grenar. Här nedan ser vi först pappas och Eva-Lenas första - bollrullning på planka ner i hink. Alla lyckades!



Nästa gren bidrog Mats och Inger med - bollkastning. Man fick fyra bollar att kasta i valfri "prickplats" (samma eller olika). Felizia fick i två bollar i den genomskinliga :)

Nästa gren var vår hinderbana. Först över ett litet hinder, sedan sätta ett ridspö i marken - pannan emot och snurra 3 varv, sedan balansera ärtpåsar, jämfotahopp över små häckar, kräftgång, "badmintonprick" i rockring (valfri av de 3) och i mål över hindret.
 
 
 




Felizia blev riktigt duktig på badmintondelen efter lite träning
 
Alla kämpade på bra i hinderbanan men det fanns ju bara en vinnare ... jag! :) Lyckades slå Robert med lite drygt 1 sekund, vilket han tyckte var lite jobbigt ;)

Sista grenen innan vi åt grillat var golf. Alla barnen fick en varsin poäng och jag och Robert fick 2 resp 3 poäng (om jag minns rätt). Vissa blev helt utan ... typ pappa/morfar ;)




Mums med mat!

Mysigt dukat inne i "mellandelen" av ena stallet


Efter grillmaten var uppäten så flyttade vi in i det lite varmare teori-/fikarummet för att fika tårta, äta ostbågar, lite godis och dricka te, kaffe, läsk, festis. Varmt och skönt var det där!



 
Tanken var att vi skulle köra familjen Öhmans gren efter tårtan, men vi hoppade över den och alla familjer stod som delade segrare :)
 
Klockan hann nästan passera midnatt innan vi for hemåt, men barnen höll sig vakna hela tiden. Men blev en lång sovmorgon imorse ... :)

Man fick ju en liten chock när man tittade på termometern när man kom hem ... 
 
Visst kände man att det var kallt men trodde inte att det var sååå kallt. Och det här ska kallas för sommar ...
 
Jaja, en trevlig kväll hade vi hur som helst - tack till alla som var där!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar