måndag 23 juni 2014

Ridlägerstart, grävning och cykel

Felizia var så pirrig inför ridlägret att hon inte kunde somna igår kväll ... klockan passerade i alla fall 22.30 innan hon kunde somna. Men hon orkade upp i morse utan större problem och det lät som att dagen hade flutit på bra.
Jag stannade en liten stund i morse (stor skillnad mot förra året då jag var där en stor del av de första dagarna, men nu var det inga problem att säga hejdå) för att höra vilken lägerhäst hon fick. Och gissa vem det blev? Jajamen - Oliver :) Så Felizia var mer än nöjd.
 
Åkte tillbaka och hämtade vid 15 och de hade ridit 2 pass och haft teori om, bl.a., vissa av tränsets och sadelns delar, lite borstar, m.m. Vid ridningen tränade de olika styrövningar som t.ex. slalom och volter (både små och stora) på fm och på em så hade de markarbete (bommar). Då skulle de bl.a. göra halt mitt över en bom (dvs båda frambenen på ena sidan och båda bakbenen på den andra), något som Felizia tyckte var lite svårt. Men tredje gången hade hon lyckats!
Det var ungefär vad jag fick ur henne när jag frågade om dagen - man får vara glad över det lilla ;)
 
Valle och pappa/morfar kom hem ungefär samtidigt som jag och Jazmine kom för att hämta Felizia och eftersom barnen var leksugna (de kan inte riktigt få nog av varandra ... ;) ) så blev vi kvar en stund. Först lek ute och sedan inne, när det började regna lite för mycket för att vi skulle vilja vara kvar ute.
 



Hade ingen direkt brådska hem. De har grävt för kommande fibernät runt om i Storvreta en längre tid. De har varit vid våra närliggande gator sedan en tid tillbaka och idag kom de ända fram till oss här längst bort. Lagom skojsigt att hela gatan blir avstängd då ... :(  Men de var ju i alla fall så pass snälla att de knackade på och informerade om att de skulle gräva upp här nu, så jag fick de att vänta en stund så vi kom ut med bilen - man tackar. Men när vi kom hem nästan 3 timmar senare så fick vi parkera långt bort på vår långa gata och gå hem - i ösregnet !!! :(  Det hade ju varit en sak om vi skulle få ta del av resultatet av allt detta arbete sedan i slutändan, men nej. De som gräver är Uppsala Stadsnät men vi valde Telias öppen fiber, just för att de inte skulle behöva gräva lika mycket. Men tji fick vi liksom ... Varför kunde inte alla här ha tänkt samma sak ???

 
Var inne i stan större delen av dagen igår i diverse ärenden. Ett av stoppen blev på Biltema där båda tjejerna roade sig borta på cykelavdelningen. Jazmine var mycket nöjd över att kunna cykla på en "riktig" cykel :)
 
 
Vi ska tydligen behöva stå ut med det här kalla, regniga, ruggiga vädret hela juni ut .. BLÄ säger jag om det !!! :(


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar