onsdag 25 juni 2014

Ridlägerdag 3, besök på förskolan och kusinlek x2

Näst sista dagen på ridlägret idag. Det kom lite regn när jag lämnade Felizia, men sedan sprack det upp och de fick ganska så fint väder idag också. Skönt att det inte är fööör varmt, men man vill ju gärna slippa regn och blåst.
På förmiddagens ridpass hade de, enligt Felizia, tränat på det kadriljprogram som de ska rida på morgondagens uppvisning. Eftermiddagens pass såg jag lite av - de red barbacka (dvs. utan sadel) i skritt och lite trav. I traven hade Oliver blivit lite pigg/busig och Felizia ramlade av (jag höll koll på Jazmine och Valle samtidigt så tittade inte precis då). Hon slog i handen lite, men det gick ganska bra ändå och hon satt upp och red vidare. Värken gick över efter en stund.
Avramling = tårta men då Felizia dels inte är så förtjust i tårtor och det dels var lite ont om tid så blev det Felizias favoritfika - kladdkaka med marshmallows. Hoppas det går hem i morgon :)
 


 
På slutet skulle de ligga "död indian", med lite hjälp av Sofia. Felizia var "visningsobjekt" och hade inte helt lätt att förstå hur hon skulle göra ;)  Men till slut så fick hon till det och skrittade till och med en bit innan hon skulle sitta av.
 
 
Oliver blev ordentligt ompysslad efteråt
 
På förmiddagen fortsatte jag och Robert rivningen av de som var kvar på altanen. All gick bra till en början, till vi skulle flytta grillen ... fy satan vad tung den var! Eller ja, vi visste ju att den var tung sm helhet men trodde att de olika delarna (den går att montera isär lite) skulle vara hanterbara. Det tog sin lilla tid, men vi fick bort den i alla fall. Med nöd och näppe, men det räcker ju :)
 
Efter lunch åkte jag och Jazmine till hennes förskola, dels för att hälsa på lite och dels för att säga hejdå till vår favorit - världens bästa Kajsa, och hälsa den andra goa förskolläraren, Kattis välkommen tillbaka efter sjukdom.
Det var nära att tårarna kom när vi räckte över Kajsas presenter och kramades och tackade för de här åren, men jag lyckades blinka bort dem den här gången :)
Jazmine var väldigt blyg till en början men efter en stund kom hon igång och började leka med sina kompisar. En av tjejerna hade verkligen saknat Jazmine (hon har ju trots allt varit ledig i 4 veckor) och var sååå glad över att få leka med henne igen (de är nästan alltid tillsammans på förskolan de två), och Jazmine var lika glad hon - så roligt att se :)
Vi skulle ha med oss Valle hem, eftersom vi ändå skulle åka ut dit, men först blev det lite mer lek, bl.a.med deg.
 

 
 Ute i Ängeby blev det gunglek, bl.a.



Hemma hos oss väntade sedan en annan kusin - Douglas (och Daniel). Det blev både fika och lek.



 
I morgon är det sista dagen på ridlägret och tjejerna kommer att bjudas på pannkaksbuffé innan de har sin uppvisning för oss föräldrar, och andra som vill komma och titta.
Jag och Jazmine åker ut på fm för att hjälpa till, och för att leka med Valle :)  Och sedan på eftermiddagen kommer Robert ut för att titta. Om någon annan vill komma och titta så börjar det ungefär kl. 13 :)
 




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar