söndag 1 juni 2014

Ridning, middag, långt-bortifrån-samtal, kalas och lek-/fikadejt

Det blir en salig blandning i detta inlägg :) Tar allt i rätt ordning. Till gårdagens ridning fick vi sällskap av Moa och Molly. Molly tycker om hästar, men har aldrig riktigt borstat eller så, något hon fick hjälpa Felizia med efter hennes ridpass.
Men först lektion alltså. De fick rida mycket i trav och Felizia fick då många chanser att öva på sin lättridning, något hon faktiskt fixade riktigt bra! Lite mer träning bara så sitter nog takten snart också :) De fick bl.a. öva på serpentinbågar och lite galopp på slutet. Filmade lite, men utrymmet räckte inte riktigt till alla övningar ...

 


 

 
Molly verkade trivas bra i stallet, förhoppningsvis kan hon följa med oss ut någon gång i sommar och rida lite :)
 
Senare på eftermiddagen så åkte vi ut till Ängeby igen, denna gången för grillmiddag. Vi bjöds på riktigt smarrig mat och goda drinkar. Det var full fart på Felizia och Valle, som lekte både inne och ute. Men lite mat fick de i sig också :) Det var en jättetrevlig kväll - tack så mycket! :)

Välkomstdrink á la Valle :)


Förrätt

Varmrätt
(bl.a. grillad lammentrecote, hemmagjort bröd, 3 olika såser)

Vi skulle ta med efterrätt. Ville ha något somrigt, och blev sugen på jordgubbstårta, så blev marängtårta fylld med vit chokladganache med citron, färska jordgubbar och så toppad med grädde och färska jordgubbar.



Bjöds på diverse olika drinkar, några lite godare än andra ... ;) Här nedan en frozen strawberry daiquiri med sockrad jordgubbskant. Den var god!
 
I morse fick jag telefonsamtal från Kreta - det värmde gott att få höra lillskruttans röst, och att hon hade det bra. Men blev ett väldigt kort samtal med henne, sedan fick mamma ta över telefonen igen. Jazmine tyckte väl att det räckte med att höra min röst så var hon nöjd sen ;) De första dagarna har varit bra och de har badat och njutit av solen - härligt! :)
Felizia räknar ner till vår resa, snart bara 1 vecka kvar!
 
Efter frukost i morse så cyklade jag och Felizia iväg till en av hennes klasskompisar som hade kalas. Det hade varit mycket lek och så lite fika, så det var en nöjd tjej jag hämtade efter ett par timmar.
 
När vi ätit lunch så åkte vi ut till Lövstalöt för att leka hos Ilona, Zion, Linda och Henrik. Vi fick också titta in i deras fina lekstuga (barnen lekte såklart där också :) ).



Vi bjöds på go´fika i form av bl.a. rabarberpaj med vaniljsås, chokladbollar, kakor och kex - lika smarrigt som vanligt :)

Förutom att vara i lekstugan så lekte tjejerna i trädgården - mycket trädklättring och "fotboll" blev det.
 
Stort tack för en trevlig eftermiddag!
 
Så väntar en ny vecka imorgon. Mycket som händer: på tisdag har jag idrottsdag på skolan för år 3-5 - det är en hel del att rodda med, men ska nog bli bra :) Hoppas det inte blir allt för regnigt bara ... ; på onsdag ska Felizia på heldagsutflykt till Disagården med klassen - hon längtar ; på torsdag är det sista "riktiga" arbetsdagen och sedan ledigt på fredag. Men inte blir det sovmorgon inte ... kl. 04.45 ska mamma och Jazmine hämtas på Arlanda ... Senare på em ska Felizia rida (bokat igenridning). Ridning igen på lördag - sista för den här terminen (vi är ju borta helgen efter) och sedan ska barnen lämnas hos farmor och farfar - jag och Robert ska ju på Winnerbäckkonsert i Stockholm och passar på att sova kvar på hotell.
 
Nedräkningar är alltid bra :)




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar