lördag 14 mars 2015

Lite gott och blandat

Inför förlossningen så pratade jag och Robert om att det var viktigt att det, i möjligaste mån, skulle rulla på som vanligt för Felizia och Jazmine, dvs. med skola/förskola och aktiviteter. Och tack vare snälla människor i vår närhet så har det varit fullt möjligt - tack!

Nu var ju Jazmine sjuk, och gick på penicillin, när Winzton föddes så hon blev ju hemma av den anledningen (plus att det gick både influensa och magsjuka på förskolan så hon fick fortsätta vara hemma ytterligare en vecka). Som tur var så kunde Roberts föräldrar vara kvar hos henne under måndagen, och mamma sedan under tisdagen. Men Felizia gick till skolan som vanligt på måndagen (och alla andra dagar).
Så var det det där med aktiviteter. De ligger ju i början av veckan, mån-ons, men det löste sig, som sagt. Felizia fick skjuts ut till måndagens ridning av farmor och allt flöt på bra :)  På tisdagen var det lite tajtare - det var ridpremiär för Jazmine + att Felizia hade innebandyträning (mer eller mindre samtidigt). Jag var inte direkt sugen på att åka på något av det med en liten nyfödd Winzton, men då ställde pappa upp. Han var med Jazmine på ridningen och fick även lite hjälp av Linda och Ilona - tack!

Jazmine och Oliver

 
Jazmine hade sett fram emot sin ridpremiär lääänge och var nöjd och glad efteråt, även om hon gärna hade velat trava också ... ;)  Försökte förklara att det kommer, man måste lära sig lite annat först bara. Men hon tycker ju att hon kan i och med att hon ridit en del (och travat) innan :)  Men hon längtar till nästa gång (på tisdag, rider varannan vecka)!
 
På onsdagen kom farmor och farfar ut på besök. Winzton fick fina kläder och tjejerna fick fina hårsnoddar :)
 

 
Efter middagen så åkte Robert och Felizia iväg till Gottsunda på simskola. De tränade bröst- och ryggsim och även en del på att göra kullerbyttor och stå på händerna i vattnet. Det hade gått bra :)
 
På fredagen var det dags att åka in till Akademiska för återbesök på bb. Allt var tipp-topp med vår lillkille! Han hade visserligen gått ner lite i vikt, men inte mer än att del höll sig inom "felmarginalen" - vägde 3910 g. Så han blev utskriven från bb och "vidareskickad" till bvc :)
På väg hemåt blev det ett stopp på Gränby C. Dels jagade vi ytterligare en present till Felizia och dels blev det storhandling på Kvantum. Winzton tog sin premiärtur i vagnen och låg välskyddad däri och sov gott hela tiden (var dock arg till en början, men efter att ha somnat om i famnen så var han nöjd sedan).
Efter att vi kommit hem så åkte Robert och Jazmine och hämtade Felizia på skolan - hon hade klipptid. Så här fin blev hon :)
 


 
Winztons första vecka flöt på bra - så länge han får mat så är han nöjd. Och är han vaken (och inte äter) så vill han gärna vara i famnen och mysa och/eller titta på allt runt omkring. Det är en nyfiken och "vaken" bebis vi har fått - allt är spännande att titta på :) Och han är stark i nacken och följer med blicken. Nätterna har också varit bra - sover ca 2 timmar i sträck, äter några gånger innan han (efter 1-2 timmar) somnar om ordentligt och sover sina ca 2 timmar igen.

Vårt underbara lillhjärta!








Inga kommentarer:

Skicka en kommentar