söndag 29 mars 2015

Lite semester! Och besök :)

I fredags, efter att Felizia slutat skolan, så packade vi bilen full (plus den takbox som Linda och Henrik varit snälla och lånat ut - TACK!) och styrde bilen mot landet (Alingsås). Resan gick över förväntan, även om det tog lite extra tid ...
Winzton sov en hel del hemma under förmiddagen och fram till vi skulle åka, så var lite nervös över att han skulle vara vaken i bilen, och då med stor sannolikhet vara tvärarg eftersom det där med att sitta fast är bland det värsta han vet. Men nejdå, han sov hela vägen, alla de dryga 40 milen! Vi stannade till i Örebro för att äta, och då var jag tvungen att väcka honom för att ge honom lite mat. Efter totalt 3 amningar och ett blöjbyte (som skulle kunna återges i ett eget blogginlägg ... men jag besparar er det ;) ) så gjorde vi oss redo för att åka vidare. Winzton skrek och var arg ett par hundra meter, sedan somnade han om och sov till vi kom fram. Han sov med andra ord från det att vi åkte vid 15.15 till vi kom fram vid 21.45, med undantag för 30-45 min under matpausen - duktig pojke :)  Natten sedan blev faktiskt helt ok, trots detta.
 

Tjejerna skötte sig också bra i bilen, som vanligt :)  Felizia var helnöjd med att få sitta i fram! Tur att man själv inte är bredare om rumpan än vad man är- det är inte mycket plats över i mitten i baksätet nu med Jazmines stol och basinsatsen till Winztons babyskydd ;)


Sitter och räknar matte i skenet av lampan från solskyddsspegeln

En febrig Jazmine :(

Efter lunch igår så åkte vi in och handlade lite. Köpcentret där är utbyggt och de nya butikerna hade invigning för ett år sedan, så nu firade de med 1-årskalas. Det fanns lite kalaserbjudanden i butikerna och så delade de ut ballonger och hade fiskdamm för barnen, bl.a. - tjejerna blev nöjda och glada :)
 
Lite senare på em/kvällen fick vi besök av Anna och Melker - trevligt! Vi försöker ses när vi är här nere, men det blev tyvärr inte av i somras så senast vi sågs var för ett år sedan. Vi åt middag och fikade. Och pratade om än det ena och än det andra - alltid roligt att ses!



Självklart fick Anna låna Winzton


Efterrätt i form av glasstårta

Anna fyllde faktiskt år igår (Grattis grattis!) så självklart hade vi köpt en present 
 
Anna och Melker stannade kvar en stund även efter middagen. Det åts godis, barnen ritade och tittade på film. Tack för besöket och för en trevlig kväll!
 
Innan läggdags så bjöd Felizia på en liten påskkonsert :)
 
Ser fram emot ytterligare några lugna dagar här nere, så man får tanka lite ny energi. Ett besök på Ge-Kås i Ullared är inplanerat också :)  Hoppas såklart att sjukdomarna ska försvinna också! Jazmine fick feber i onsdags kväll och har varit väldigt snorig och hostig sedan dess (verkar faktiskt vara något friskare idag - hoppas det håller i sig och fortsätter att gå åt rätt håll!). Felizia blev också förkyld för några dagar sedan (men feberfri). Själv verkar jag aldrig få vara frisk ordentligt ... när jag har blivit frisk från livmoderinfektionen så får jag mjölkstockning i stället. Just den gör inte speciellt ont, men har feberkänningar och ont i kroppen :(  Går förhoppningsvis över snart.
 
Ta hand om er!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar