måndag 20 juni 2016

Hopptävling!

Igår var det hopptävling ute på ridskolan, i samarbete med SPK, och både Jazmine och Felizia var med. De hade haft tur bägge två med hästutdelningen - Jazmine fick sitt förstahandsval (Simon) och Felizia sitt andrahandsval (Jouri, hon ville allra helst ha Tobbe) - och var mer än redo när de vaknade igår morse :)
I Jazmines klass var det maskeradtema - alla som klädde ut sig till en Astrid Lindgren-figur fick en godispåse som pris. Jazmine klädde ut sig till Pippi Långstrump.

Färdigklädd

Och uppe på Simon, redo för tävling :)

Snart deras tur

Jazmine red i klass 1 - bommar och hinder upp till ca 20 cm. Passade henne alldeles perfekt. Hon har ju varit lite rädd för hoppning (i trav) ett tag (att det ska knäcka till i nacken igen, som det har gjort förut) men nu travade vi över alla bommar och hinder utom ett - bra jobbat Jazmine! Och efteråt sa hon att hon ju hade kunnat trava över alla :)  Det bådar gott inför ridlägret nästa vecka.


Finfin rosett


och godispåse :)

Felizia skulle inte rida förrän i klass 3, så mellan deras ritter fanns det tid till att få i sig lite lunch. Winzton hade med sig pannkakor som han smaskade i sig :)



Viktigt att gå banan ordentligt

Redo, men väldigt spänd och nervös

Framridningen flöt på bra
 

Jouri är en jättefin och snäll ponny, men som kan bli lite svår vid hoppning ibland (springer gärna vid sidan om istället för att hoppa över, om man inte är "med" och rider ordentligt i anridningen mot), och extra mycket vid tävling, därför Felizia var lite extra nervös igår. Men det gick jättebra! Felizia slappnade av lite mot hinder nr 2 och tygeln blev lite lång, så där sprang han åt sidan, men nästa gång gick det mycket bättre och resten av banan flöt på alldeles kanon!


Så duktiga!

Mobilkameran dröjde lite väl länge efter att jag tryckt på fotoknappen, så fotot blev precis efter att de landat ...

Finaste :)


Felizias klass hade prisutdelning efter att alla hade ridit, men där var jag speaker så blev inga foton tagna precis då. Klassen hade stilbedömning och de tre främsta fick pris medan övriga fick en mindre rosett. Felizia kom precis utanför placering, men är ju inte det som är det viktigaste - hon kämpade jättebra med Jouri!


Jag och Linda hade kioskansvar den här dagen och efter Felizias klass (den näst sista) så fick vi bra hjälp av Felizia och Ilona :)

 Winzton var nöjd och glad mest hela tiden :)


Nu är det snart sommarlov från ordinarie ridverksamhet (sista lektionerna den här veckan) för att åter dra igång v 32. I slutet av augusti är det tävlingsdags för Solängen och SPK igen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar