tisdag 28 juni 2016

Ridlägerpremiär!

Igår påbörjade Jazmine sitt allra första ridläger. Hon gick visserligen en liten kurs under vinteruppehållet på ridskolan, men det här 3 dagar i följd och mer "på riktigt". Lägret är mellan 9-12.30 mån-ons och barnen är där utan föräldrar (de flesta iaf). Jag och Felizia har passat på att rida och sköta om Minton de här två dagarna så och då har det inte varit någon idé att åka hem för någon timme, så vi har stannat kvar men Jazmine har fått klara sig alldeles själv.

De har fått en lägerhäst, som de delar på två och två. De hjälps åt att sköta om och göra iordning hästen före och efter ridning, sedan rider ena gruppen medan den andra har teori och så byts de av. Jazmine fick favoriten Simon :) 

Igår började de med en liten namnlek och sedan fortsatte dagen med lekar (bl.a. "under hökens vingar ..." och "Kom alla mina kycklingar!"), mellanmål, pyssel, stallskötsel och så ridning såklart :)  På teorin så hade de pratat lite om de olika borstarna och sedan fått borsta med dem. På ridningen fick de bl.a. rida en styrövning mellan koner (konerna hade ärtpåsar på sig och de skulle vara noga med vägen så inga påsar ramlade ner) och öva på trav lättridning. Jazmine klarade sig helt okej själv, även om tygeln var lite väl lång och händerna var uppe i luften och fladdrade ;) Tur att Sara kunde hjälpa till när det behövdes :)  Men bra träning att öva på att rida själv.
På pysselstunden hade de fått göra ridbanor.





Idag fick de lära sig, samt träna på, att putsa sadel och träns på teorilektionen, något Jazmine hade tyckt var jättekul. På ridningen var det lite hoppning blandat med balansträning. Först fick de rida över bommar, både som vanligt i lätt sits och sedan sträcka ut först en och sedan båda armarna. Det fixade Jazmine superbra.
Sedan blev det ett litet hinder som de fick trava över i lätt sits med mantag. Jazmine har ju haft en rädsla för hoppning ett tag, men det känns som att det lossnade på hopptävlingen, när jag fick henne att trava över sista hindret, för idag gick det toppen och hon travade över såväl bommar som hinder utan några som helst problem!


Innan de satt av så gjorde de lite balansövningar, bl.a. "Jorden runt", vilket Jazmine både gjorde snabbt och helt på egen hand. 


Nöjd tjej med "sin" fina Simon

På dagens pysselstund fick de göra, samt dekorera egna pappershästar. Det blev mycket glitter på Jazmines häst ;)


Alla deltagares konstverk

Samarbete i att köra mockningsskottkärra från ridbanan bort mot dynghögen

Jazmine är supernöjd med lägret såhär långt och hon kommer nog tycka att det känns lite tomt när det slutar imorgon. Men räcker bra med 3 halvdagar så här första gången och i den här åldern :)

På torsdag morgon är det Felizias tur att lämnas på läger, men hon ska sova kvar till på lördag - spännande!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar