tisdag 14 juni 2016

Minton + Minton + Jack

Blev dubbelt upp med ridning för Felizia idag, plus en liten vända igår också. Två av dem på Minton och en på Jack.
Igår åkte vi ut lite tidigare till stallet så vi hann med Minton också innan jag började jobba. Blev först en kortare tur runt stallet och hagarna och sedan en sväng på banan. Felizia fick välja övning och valda samma som de senaste gångerna - att rida en åtta. Då övar hon bl.a. (och Minton) på att vända på hjälpen, planera, vägen, byta sittben. De fick även rida flera mindre volter runt fyrkanten plus att öva lite mer på övergångar trav-skritt-trav. Flöt på helt okej :)

Idag blev det en längre tur ute i skogen, mest skritt men även lite trav på lämpliga platser, innan det var dags för den ordinarie lektionen.


Jobbigt med alla myggen men annars gick det bra.

På träningsgruppen fick Felizia en av sina absoluta favorithästar - Jack. De fick rida mycket på volterna, bl.a. öka/minska storleken, galoppera runt och fokusera på ställningen. De fick även träna på att öka/minska tempot i trav resp. skritt runt fyrkantspåret.

Imorgon är det åter ridning för tjejerna. Jazmine, som inte har ridit på två veckor, är väldigt ridsugen och båda två är spända inför vilken häst de ska få :)

Igår hade jag förresten teorilektioner med mina grupper där den ena av dem fick träna på att fläta, knoppa, osv ( = dekorativ hästvård). Var längesen jag knoppade och grejade ordentligt (har gjort någon fläta och lite knoppar när Felizia har behövt (Luciatåget och "tävlingen" på UPK) men höll ju på mycket med det när jag själv tävlade och har alltid tyckt att det var roligt, så kul att få pyssla lite med det igen :)
Visade lite knoppning på en av hästarna och sedan en lång, inbakad fläta på en annan. Han fick även en knopp i pannluggen.

Finfriserad Wise :)



Vardagsfin Wise :)
(bild, som är några år gammal, lånad från Solängens ridskolas hemsida)
Wise

Om något år eller två kanske man får göra knoppar i Mintons man :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar