måndag 28 november 2011

Jul på Liseberg blev Universeum

Ja som jag skrev så blåste liksom Lisebergsbesöket bort igår. Men blev ett uppskattat besök på Universeum istället. Men inträdet var ju inte dåligt, speciellt som vissa djur hade gått i ide/dvala, blev ju 240 kr dyrare än vad det varit att gå in på Liseberg, men men.

Det var en hel del att titta på - fiskar av alla möjliga slag, reptiler, apor, fåglar, m.m.


Ett "besök" hos världens giftigaste reptiler




Regnskogen





Det fanns även ett "rymdrum" där man kunde läsa om och titta på hur det är att vara i rymden och i ett rymdskepp. De hade även en utställning/demonstration av t.ex. toaletten i ett rymdskepp, m.m.




Felizia mättes till 111,6 cm, med skor

Det fanns lite annat skoj att göra också, som att gå på hängbron över vattnet



Jazmine var ju såklart med hon också, ibland i vagnen

och ibland i famnen

Vid 17-tiden kände vi oss klara och promenerade mot Avenyn. Det kändes att vindarna hade tilltagit under tiden vi var på Universeum. Vägen mot Avenyn var lite blåsig men det var ju inget mot vad som komma skulle...

Vi hittade en trevlig restaurang med trevlig personal, god mat och bra priser. Eller vad sägs om två 3-rätters, en stor portion grillkorv med pommes till Felizia, en stor cola till Robert och en flaska päroncider till mig för 523 kronor?! Och det var inga miniportioner, utan alldeles lagom mycket för oss. Sa jag att det var gott också? Ja det gjorde jag ja. Så är ni i Göteborg och letar efter en bra restaurang så kan vi varmt rekommendera La Gondola på Avenyn.
Fick bra bord så vi fick plats med två vagnar, två vilda barn (och Jazmine) och fyra matglada vuxna.



Valle var helt övertygad om att Felizias mat nog var mycket godare (trots att han hade precis samma sak på sin tallrik) :-)

När vi kände oss mätta och belåtna var det dags att bege sig mot hotell och bil. Det var ju lättare sagt än gjort...
Stormvindarna har fått ett ordentligt grepp om Göteborg. Vagnen fick man hålla hårt i för att den inte skulle blåsa iväg eller omkull, vantar och dylikt som låg under blåste iväg och Felizia blåste till och med omkull en gång. Sen höll hon i Valles vagn.
En stor glasruta till en skoaffär hade blåst sönder så det var en massa glassplitter på marken och det var avspärrat. Tog en annan väg och lite längre fram hade ett träd eller en stor gren blåst ner. Vi bytte sida på gatan. Men det värsta var nog den del av en byggnadsställning som blåst ner från 6-7:e våningen på Elin, Peter och Valles hotell, den låg farligt nära ingången så var ju tur att vi inte kom lite tidigare. Detta gjorde att de spärrade av gatan så Robert (som gick iväg och hämtade bilen vid Liseberg medan jag och tjejerna var i säkerthet på hotellet) fick parkera en liten bit bort. Men gick bra att gå dit i alla fall.

Så var det "bara" att ta sig de 5 milen tillbaka till Alingsås också. Men det gick faktiskt riktigt bra (tur att det var Robert som körde!), trots vindarna och en del vatten på vägen på sina ställen.
Behöver jag säga att man kände sig lättad när man väl var "hemma" igen?

Så den resa som skulle resultera i ett mysigt och juligt besök på Liseberg slutade med ett riktigt äventyr, minst sagt.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar