lördag 26 november 2011

Ögoninfektion

När vi stannade till för att handla på Maxi i Alingsås igår såg vi att Jazmine hade en massa gult klegg i ena ögat. Vi torkade bort och det verkade vara bra så. Hon är ju förkyld så vore ju inte så konstigt och det blev lite kladdigt i ögat då.

Men på kvällen blev det värre och vi fick tvätta ögat flera gånger. Det var också rött och svullet. Ögoninfektion med andra ord.

Jag har förresten länge funderat över om det heter ögoninfektion eller ögoninflammation så gick in på 1177.se för att se vad det står där. Enligt den sidan så är det inflammation när Ögonvitan blir röd och irriterad och det rinner kladdig vätska, som oftast är gulaktig, från ögat. Vanligtvis ser ögat svullet ut.
och infektion när barnets öga klibbar ihop och man måste torka var ur ögonen flera gånger per dag.
Så nu har jag fått klarhet i det också.
När Felizia har haft irriterade ögon har det oftast varit i form av ögoninfektion men nu misstänker jag att hon har ögoninflammation - ögonen är lite irriterade och lite gult klegg kommer, men inte så ögonen klibbar igen och man behöver tvätta en massa.

Så här såg Jazmine ut igår kväll

och när hon vaknade i morse

Har fått tvätta ögat ett par gånger idag också men nu verkar det ha blivit lite bättre. Hoppas det andra ögat klarar sig bara.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar