lördag 2 april 2016

Från stallveckan - lektioner, 5-kamp och Minton

Blir en tur ut till Minton i morgon, vilket får avsluta den här påsklovsstallveckan. För Jazmine har det ju varit som en vanlig vecka med ridning enbart på onsdagen, men Felizia har ju haft lite extra. Dels mån, tis (som jag skrev om tidigare) och så 5-kampsdagen i torsdags, plus vanlig ridning i onsdags och så en skogstur på Minton efter 5-kampen i torsdags.
 
Jazmine fortsatte med Dunder (gång 2 av 3) och den här gången fick de fortsätta att träna på att styra runt på en volt och att trava i lättridning. Dunder är lite svår att rida med ordentligt kort tygel (han rycker ner huvudet, vilket de mindre ryttarna har lite svårt att hålla emot) men det gick helt ok att styra ändå. Dock inte helt lätt att göra samma sak i andra varvet ... ;)
Lättridningen kämpar vi vidare med :)
 

Felizia och Felix (och övriga i gruppen) red mycket på volterna. De tränade vidare på ställning och ridvägen "byt om volt",  minskade/ökade volten och galopperade på ena halvan av volten (den slutna delen). De red mycket i nedsittning, vilket inte alltid är så lätt (när man inte är så van så blir man lätt lite studsig och ostadig) - bara träna, träna.
 
 
På 5-kampsdagen var de indelade i 3 lag om 4 i varje. Grenarna var: kunskap, klurighet, dressyr, hoppning och uthållighet. Kunskapstestet bestod av ett teoriprov som laget gjorde tillsammans; i dressyrgrenen red var och en ett program (poängen lades ihop för hela laget); i hoppgrenen red var och en en bana med stilbedömning (samma där - stilpoängen adderades för hela laget) och i uthållighetsgrenen, som avslutade dagen, skulle de springa runt några av hagarna (hela laget skulle komma i mål samtidigt - de som först hade hela laget i mål vann, osv). Klurighetsgrenen har jag glömt fråga om, så vet inte vad de gjorde.
Felizias lag vann inte totalt men tog i alla fall hem två grensegrar under dagen - bra jobbat :)
 
När kursen var avslutad så gick vi och tog in Minton från hagen och gjorde iordning honom för en tur ut i skogen.
 
 
Själva ridningen gick jättebra (han är ju så himla snäll!) - värre var det med vädret ... det kom en rejäl hagelskur (stora bollar som studsade och for (och gjorde ont på huvudet!)), och när själva haglet väl lugnade ner sig så var det en massa regn som föll istället ...  Men tur ändå att vi var inne i skogen större delen av tiden - vi var lite skyddade där i alla fall. Minton höll sig kolugn hela tiden och kunde inte bry sig mindre om de studsande hagelbollarna :)


Blöt sötponny :)
 
Blir alltså en tur ut till Minton i morgon också, men det blir ingen ridning som det var tänkt - lillkillen håller på att tappa/byta tänder så inget bett på ett tag. Får bli en promenad med grimma istället. Kanske en styr-/uppmärksamhetsbana på ridbanan?
 
Sista påsklovsdagen i morgon - på måndag "smäller" det igen ... :/  Men bara 4,5 vecka innan nästa lilla ledighet (Kristi him.) - det gäller att hålla koll på andningshålen :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar