torsdag 14 april 2016

Riddare i Trollskogen

Den här veckan är det hästbyte på lektionerna på ridskolan, precis som det alltid är var tredje vecka, så på gårdagens ridning var det alltså nya hästar för Jazmine och Felizia.
 
Jazmine fick stallets minsta sötnos - Nisse. Hon hade hoppats på honom, "då kan jag komma upp själv", så hon blev extra glad :)
Vid uppropet fick de veta att de skulle förvandlas till riddare som skulle försöka ta tillbaka stalldiamanten från den elake draken. Diamanten fanns i Trollskogen där draken vaktade.
 
Riddare Jazmine är redo!


Riddarmanteln täckte hela Nisses rumpa :)
 
Rundan i Trollskogen gick bra och alla trollen höll sig lugna och snälla. Den enda "plumpen i protokollet" var när Nisse tog ett stort hopp över en sten - Jazmine satt säkert i sadeln men var ju inte alls beredd och blev jätterädd :(  Skrev ju om hennes hopprädsla förra veckan så var ju synd att detta dessutom skulle hända. Men men, det ska nog (förhoppningsvis) gå över.
Blev ingen bild på varken draken eller diamanten, men lyckades fånga en av trollfamiljerna vid deras hus.

 
Felizia fick en häst hon aldrig har ridit tidigare - Zigge. Hon var jättenöjd! De fortsatte att träna på att rida volt och att ställa hästarna på böjt spår. De hade även en del sitsträning i form av olika övningar, bl.a. utan stigbyglar. Innan lektionen var slut så blev det även lite galopp runt fyrkanten.
 
Voltarbete - trav nedsittning, och byt om volt

 
Galopp
 
 
Nästa vecka är det träningsgrupp för Felizia, med hästbyte även där - hon längtar efter att få veta vilken häst det blir i den gruppen :)


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar