lördag 9 april 2016

Hoppande älvor och Rosor

I onsdags var det hoppdags på tjejernas lektioner. Eleverna i Jazmines grupp förvandlades till älvor innan de gick ut på ridbanan - toppen med vingar när man ska flyga över hindren!
 

 
Jazmine har börjat rida lite mer själv nu, men inte över bommar/hinder i trav så därför inga bilder på det. Efter ett par incidenter så har hon blivit rädd: i höstas så skumpade det till när hon inte riktigt var beredd och det knäckte till i nacken och hon fick lite ont (det gick över ganska så snabbt, men hon tyckte det var obehagligt och är rädd att det ska hända igen) och förra hoppningen så hoppade Zeus ganska stort över hindret, vilket Jazmine inte var beredd på - jag hann få tag i henne så hon inte ramlade av, men hon blev rejält rädd.
Hoppningen med Dunder gick jättebra, men rädslan satt i och hon tyckte det var läskigt att trava över. Men det var roligt att rida med älvavingar :)  Hoppas rädslan släpper med lite mer träning!
 
Felizia hade ju egentligen Felix det här hästbytet, men i onsdags blev det Rosa istället. Var längesen hon red på henne, men det gick bara bra. På framridningen tränade de på tempoväxlingar och på att orka stå stadigt i den lätta sitsen.
 

 
De tränade även lite balanshoppning genom att sträcka ut ena armen i språnget

 
Felizia hade även träningsgrupp den här veckan (tisdag). De fick träna mycket ställning och halvhalter. De red även på volt där de minskade/ökade volten och galopperade på ena halvan av volten.
 
Hästbyte nästa vecka - spännande tycker både Felizia och Jazmine!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar