söndag 17 april 2016

SM-GULD SM-GULD SM-GUULD ... !!!

Vårt första besök på en sm-final i innebandy igår, och det kunde ju inte ha gått bättre ... SM-GULD till Storvreta!!! För er som nu har missat det ;) 
 

Och vilken upplevelse det var, vilken stämning i "vår" röda läktarkurva!  Det gick 7 busslaster från Storvreta och ytterligare 10 från Uppsala, med enbart Storvretasupportrar - inte illa va?!  Totalt drygt 2000 supportrar på plats, enligt uppgifter i media, och så ytterligare drygt 16000 så har ni publiksiffran för herrfinalen (världsrekord, btw).
 
På väg

Laddade med lunch i Globengallerian före

 
FBC Uppsala förlorade mot Pixbo i damernas kvartsfinal efter jämna matcher. Inte så illa pinkat eftersom Pixbo blev svenska mästare! Ännu mer imponerad blir man av att de endast förlorade typ en (!) match på hela säsongen.
 

Utsmyckade och redo för final! :) 

Bra stämning på "röda läktaren" redan före matchstart :)
 
Vi lyser med rött i väntan på lagens entré
 

Och där var finalen igång!
 
"Storvreta är dem bästa ...

... heja heja heja Vreta!"

En del av "det röda havet" - det fortsätter både uppåt och åt vänster
 
Det var väl ingen högklassig innebandymatch vi fick se (till skillnad mot den sjunde matchen mot Falun), men spännande var det. Storvreta ledde med 2-0 efter första, och hade även 3-1 innan de tappade till 3-4 ...  Men då skärpte favoriterna till sig och lyckades "stänka in" både 4-4 och 5-4. Tur det, annars hade det ju blivit en deppig hemresa ...
 
Avgörande 5-4-målet
 
JAAAAAAA!!!!!!
 
Guldet är åter där det hör hemma, haha :)
 
Ett glatt gäng :)
 
 
 
 
Senast Storvreta vann guld, utan att ha ett att försvara, så tog de ytterligare två av bara farten (2010-2012) - man skulle ju inte säga nej till en final (med vinst) nästa år igen ... :)  Men nu ska man inte gå händelserna i förväg, utan glädjas åt detta istället. För två år sedan förlorade de i sudden, för att förra året helt missa slutspelet, så det kan svänga snabbt.
 
Felizia och Jazmine var i alla fall väldigt nöjda med dagen (såklart, det blev ju sm-guld, haha) och inte alls så trötta som jag trodde att de skulle vara på väg hem från bussen. De har fortsatt heja och jubla idag också, haha :) Tack mamma för sällskap (och barnens biljetter)!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar