lördag 23 april 2016

Hoppning, barbacka och galopp

I tisdags var det träningsgruppsdags för Felizia. Hon fick Foxen det här hästbytet och det var hoppning. Foxen kan vara lite pigg, spec vid hoppning så hon var lite smånervös innan, men det gick så bra så - såg till och med lugnt ut :)  De fick hoppa två hinder på en bruten linje innanför spåret.
 
 

 
I onsdags var Jazmine först ut av tjejerna och hennes grupp fick rida barbacka.
 
 
Ryktning före lektionen

De började med en liten uteritt innan de red lite på banan och bl.a tränade på hästens färger - Sara hade ställt upp ett gäng olika låtsashästar i olika färger på staketet, eleverna fick sedan dra en varsin lapp med en hästfärg och skulle sedan försöka hitta "sin" färg.
Innan de var klara för dagen så fick de prova trava lite - skumpigt! Men Jazmine skrattade :)  De fick även prova på att sitta baklänges på hästen (medan den skrittade) och sedan göra "jorden runt" innan de satt av.
 
Felizias grupp fortsatte att fokusera på sitsen, red volter och galopperade alla på en gång. Volterna skulle vara 15 resp 10 m i diam, vilket inte var det lättaste ... och det trots att Elin visade och förklarade hur de kunde tänka för att få volterna i rätt storlek ;)  Men till slut fick de till 10 m-volten hyfsat iaf.
För första gången fick de prova att galoppera alla samtidigt längs fyrkanten, vilket gick helt okej. Zigge blev lite småpigg ibland, men till slut lyckades Felizia bromsa (vilket ju är lättare om man tar lite i tygeln, haha).
 

 
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar