söndag 2 januari 2011

Nyårsfirande 2010

Blev en riktigt trevlig nyårsafton här hemma. Firade tillsammans med familjerna Sjödahl och Landerhjelm. De anlände vid 15-tiden och vi lagade maten tillsammans. Blev skaldjurscocktail till förrätt (minus skaldjur till mig), lax med parmesantäcke, kokt potatis och vitvinssås till varmrätt och mintchokladtårta med hallon och vaniljglass till efterrätt. Mums! Riktigt mätt var man men lite ost, kex och chips gick ändå ner före tolvslaget. :-) Robert jobbade ju nyårsdagen så han gick och lade sig vid 22 men övriga vuxna (+ Molly som vaknade strax före) skålade in det nya året samtidigt som vi spanade in alla fyrverkerier runt om vårt hus. Vi hade köpt en "fyrverkeritårta" men det var ingen som var sugen på att klä på sig och ge sig ut i snöovädret...
Barnen hade en kanonrolig kväll och lekte bra tillsammans. Felizia och Nils var nog busungarna nummer 1 men Karolina (ett år yngre) fick också vara med ibland. Likaså Molly (Nils lillasyster, drygt 1).
Vi höll oss uppe till ett, halv två innan sängar och madrasser intogs (båda familjerna sov kvar). Blev några timmars sömn i alla fall innan barnen tyckte det var dags att gå upp... :-) Vi hade en mysstund i soffan framför barnkanalen innan frukosten dukades fram. Robert hade varit snäll och bakat bröd (jättegott!), vi drack juice/te/kaffe/mjölk, åt fil/yoghurt, müsli, m.m - härligt med ett stort frukostbord!
Barnen hann leka en stund till innan det var dags för gästerna att skotta fram bilar och packa in för hemfärd. Felizia blev lite ledsen när de åkte, men gick över efter en stund. Vi var kvar ute och skottade. Felizia började gräva på en snögrotta till henne, mig och Robert :-)
Stort tack till familjerna Sjödahl och Landerhjelm för ett trevligt och mycket uppskattat besök! Och för hjälp med matlagning och snöskottning! Hoppas ni också fick lite tid för återhämtning under lördag och söndag :-)

Färdigdukat

Skaldjurscocktail

Lax med parmesantäcke, kokt potatis och vitvinssås
 

Barnen fick glasstrut till efterrätt


Mintchokladtårta med hallon och vaniljglass

Ostbricka, chips och dip

Gott nytt år!

Årets första frukost

 Nils hade tagit med sin snygga sovsäck

Karolina är redo för sagoläsning

Felizia hjälper till att bädda i ordning min sovplats (under hennes säng)

1 kommentar:

  1. Hej Anna,
    vad kul att du skriver en blogg :)
    Vilken söt liten flicka du har! Fint namn också...
    Väntar själv ett andra barn nu och det är en flicka, som vi tänkt döpa till Felizia :)
    Väntar du också en till?

    Kram
    Paz

    SvaraRadera