måndag 9 april 2012

Påskhelg i Alingsås

När vi vaknade i fredags var det till ett snötäckt landskap...lagom kul när man vill ha vår (enligt Felizia är det vinter om det är snö oavsett egentlig årstid). Men vi åt frukost, gjorde oss i ordning och packade in i bilen för att sedan påbörja resan mot Alingsås.
Resan ner gick smidigt trots både snöfall och regn. Barnen skötte sig i bak och undehöll varandra när de var vakna. Sista 10 milen var väl lite jobbiga och Felizia frågade, mer eller mindre, hela tiden om vi inte var framme snart, men det gjorde hon visserligen innan vi ens hunnit till Örsundsbro också (och nej kära syster, vi åkte inte till Öresundsbron... ;-) ) ... ;-)




Två sovande tjejer

Vi kom fram utan problem och hade en härlig helg med solsken, god mat, sköna promenader och ett besök inne i stan (inte är det stort men finns lite att titta på i alla fall). Jazmine klarade till och med av att sova helt ok i den spjälsäng som finns där. Första natten gick farmor upp och "tog henne" när hon vaknade. Gick tom. att ta in henne till deras säng där hon sov vidare några timmar till (4-7). Inte illa! Andra natten vaknade hon bara 2 ggr och sov kvar i sin säng till 7, då fick hon komma till oss och busa lite :-)

Lite bilder från helgen

Stor eller liten spelar ingen roll, bada i balja på bordet ska man tydligen göra oavsett ;-)



Helt okej utsikt att vakna upp till varje morgon! Förlät den obekväma bäddsoffan, iaf lite.

Felizia och Robert pysslar


Sötungar!

Softar :-)

Solig promenad



Syskonlek innan hemfärd

Felizia valde att stanna kvar på landet med farmor och farfar och kommer hem på torsdag. Men vi andra gjorde oss redo för hemfärd. Kändes dock lite sådär...Jazmine kräktes nämligen upp frukosten, 2 ggr om dessutom, och sedan även vattnet hon drack efter lunchen (som begränsades till en halv portion), maten fick hon dock behålla. Men hon var pigg och lekte som vanligt. Svårt att veta om hon lyckats bli magsjuk (igen!), frågan är ju isf varifrån hon ska ha fått det, ingen av oss andra känner av något. Men hellre magsjuka än någon allergi.
Men vi bestämde oss för att åka i alla fall, jag jobbar ju imorgon så fanns inte så mycket att spela med.

Hemresan gick bra, åtminstone första halvan. Jazmine somnade ganska omgående och sov drygt 2 timmar. Trodde vi skulle behöva stanna för att ge henne lite mellanmål men kunde ju istället köra på. Strax efter Laxå vaknade hon och var lite sugen på något att äta. Robert gav henne lite fruktpuré, ingen vidare bra idé visade det sig. Det lilla hon fick i sig kom upp ganska snabbt... Som tur var befann vi oss nära en avfart mot köpcentrum, IKEA och Maxrestaurang utanför Örebro så bara åka in och sanera barn och bilstol (så gott det gick).
Passade även på att byta förare. Blev alltså min tur att passa kräksbarnet... Hann åka förbi Enköping innan det var dags igen... Hade en handduk som fångade upp det mesta, resten gick att torka bort ganska bra så bestämde oss för att åka hem utan stopp.

Inte roligt att må dåligt :-(


Hade egentligen tänkt stanna på vägen och äta middag men var liksom ingen som var vidare sugen på det... Köpte pizza här hemma istället.

För Jazmine blev det saneringsbad före läggdags.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar