lördag 14 april 2012

Snöslask och ridning

Fy f--n vilket väder man vaknade till imorse. Det hade väl ändå kunnat slutat snöa under natten åtminstone! Kändes lagom skoj att göra sig i ordning för att åka ut till Ängeby, speciellt med sommardäck...men hade ju sagt till Felizia att hon skulle få rida (istället för i tisdags) så var bara att klä sig bra och åka iväg i tid för att kunna ta det lugnt på vägen.

Som tur var så gick allt bra, var lite moddigt och slirigt men hade ju gott om tid att köra lugnt. Chauffören i bilen bakom tyckte säkert att jag var lite mesig men hellre det än att riskera att halka av.

Eftersom vi var så tidiga så tittade vi in hos pappa och Eva-Lena och värmde oss ett tag. Sen tog det lite tid att få på sig alla kläderna igen så blev någon minut sen till stallet. Som tur var så fanns favorithästen kvar - Ina!
När alla hästarna var borstade, sadlade och tränsade så gick vi ut i ruskvädret. Felizia tyckte väl att det var lagom kul däruppe på hästryggen men sen blev det kul - var ju hoppning :-)
Gick bra och Felizia både travade och hoppade själv på slutet. Lite skrattigt och högljutt emellanåt den här gången också men då hörs det ju att hon har roligt i alla fall (eller hur Elin... ;-) ).



Jag var nästan lite svettig efter att ha sprungit runt på ridbanan men Felizia var lite kall så vi gick in till pappa och Lena igen. Där fick vi värma oss lite med te/varm choklad och smörgås. Sen hade dessutom påskharen varit dit med ett varsitt påskägg till Felizia och Jazmine!

Innan vi åkte hem tog vi en promenad upp till huset. Där är två rum färdigmålade, badrummet har kakel på väggarna och klinker på golvet, tvättstugan har klinker på golvet och målade väggar (har jag för mig) och ytterligare två rum skulle bli färdigmålade idag. Jo men det går ju framåt i alla fall :-)

Här hemma fick tydligen Jazmine bada i handfatet :-)




Nu ska vi snart göra oss i ordning för att åka till mamma där det bjuds på middag.


2 kommentarer:

  1. På måndag börjar Ilona att rida :). Hoppas på bättre väder :)

    SvaraRadera
  2. Ja, det ska bli spännande på ridningen imorgon :). Tur att det är mycket skritt, kommer inte orka att springa med :).

    Säg till när du slutar tidigt och vill ha lekdejt :). Jag kan ju i stort sett när som helst :).

    SvaraRadera