lördag 23 februari 2013

Avåkning

Igår var vi ute i Ängeby för att Felizia skulle få rida lite, och för att leka med Valle. Ilona var också med så de red tillsammans på banan.
De hästar som behövde motioneras var Bonnie och Valle och Felizia var snabb på att "paxa" Valle :) Men Ilona sa en kort stund senare att hon ville ha Bonnie, så de var nog nöjda båda två.



Valle är en häst som inte har något riktigt mellanläge - antingen rör han sig knappt framåt eller så är han pigg och busig. Igår var han det sistnämnda... Man såg på honom redan från början att han var laddad så Felizia fick styra ut bakom Ilona och Bonnie, medan jag gick för att titta till Jazmine (som sov i vagnen). Jag hinner precis in på banan när jag ser att Valle hoppar till lite och Felizia gör en rejäl avåkning ner i snön. Tur att det var rikligt med snö i alla fall. Hon fick en liten smäll på ryggen men inte värre än att hon ville sitta upp och fortsätta - modig tjej! :)
Det var mycket snö att pulsa runt i så benen fick sig en rejäl motion! Tjejerna tränade lite ridvägar och start och stopp. Blev ingen jätteång ridstund, men de verkade nöjda när de satt av.


 
Jazmine sov gott i vagnen hela tiden


Efter att ha pysslat om hästarna lite i stallet så gick de ut och lekte med Valle i snöhögarna :)




När de tröttnade så åkte Ilona, Linda och Zion hem medan vi andra gick in till Elin och Valle och fikade lite och fortsatte leka.

På förmiddagen hade vi bakat bullar, som vi tog med



 
Om en vecka drar ridterminen igång på riktigt för Felizia :)


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar