söndag 17 februari 2013

Vilken dag...

I fredags var Robert till Aleris vc i Luthagen för att reda ut Jazmines höga feber. De där förbannade streptokockbakterierna vägrar tydligen att släppa barnen ur sitt grepp - ny (fortfarande??) halsfluss på barnen :(
Penicillinet de fick utskrivet var inte lätt att få tag på, men efter att ha börjat gårdagen med en tur till Stenhagen så fick vi äntligen tag på det.
Barnen var feberfria så efter det blev det en tur till IKEA. Där började vi med lunch och lite fika innan vi gick in bland möblerna. Felizia har alltid tyckt om att leka i de olika rum som finns (mycket roligare än att vara på Småland :) ), och Jazmine vill ju inte vara sämre - det tar med andra ord ett tag att ta sig runt där inne... :)
 
Till slut kom vi fram till sängavdelningen. Jo, Robert tyckte också att sängen vi tittade på förra helgen var helt okej. Bara att bege sig till ta-själv-lagret och sen åka hem. Eh, nej så smidigt gick det ju såklart inte... Vi gick förbi barnavdelningen för att hitta ett bäddset till Jazmine. Vi såg på henne att febern började återkomma och hon var samtidigt väldigt trött. Hon fick sitta i vagnen för att somna. Då kom den...spyan :( Efter att ha sanerat och bytt kläder (vagnen klarade sig som tur var, kom bara på kläder och "fårskinnet" (som vi kastade) som hon satt på) kom nästa...som tur var hamnade den bara på golvet. Usch och blä!!! Inte så sugna på vinterkräksjukan också, då tar jag liksom hellre streptokocker 10-20 gånger om. Men vi hoppas att hon bara reagerade på antingen penicillinet (bara hon inte isf kräks varje gång, i 10 dagar) eller på att febern började stiga. Vi andra har klarat oss och J blev piggare med febernedsättande och lite sömn.
 
Hon somnade sedan i vagnen och vi kunde gå och hämta det vi skulle ha innan vi gick och betalade. Tur att vi har en stor volvo - allt fick plats i bilen (köpte även en stor spegel till hallen, plus lite annat smått o gott), förutom Felizia. Tyckte lite synd om henne som skulle få ta sig hem själv, så jag sällskapade med henne på bussen ;)

 
Vi kom ju hem lite senare än de andra två, Jazmine hade så sovit en stund och var pigg och glad igen :)
Efter middagen röjde vi undan lite i Jazmines rum och började packa upp delarna till den nya sängen. Felizia var så hjälpsam så, nästan så hon valde bort Melodifestivalen... ;) Men Robert flyttade in några av delarna till vardagsrummet så de kunde jobba och titta på tv samtidigt. Felizia höll sig vaken hela kvällen, men Jazmine somnade precis före (skönt det).
Sängen är inte riktigt klar än, men det går nog fortare om man sätter rätt skruv på rätt plats, något Robert missade igår... ;)



 
Med en säng bortplockad och en säng under montering så fick Jazmine somna direkt i vår säng. HOn sov helt okej, iaf fram till 0.30. Hon var lite slemmig halsen och snorig i näsan så honhade nog lite svårt att slappna av. Blev mycket vattendrickande... Men sen blev det även några timmars sömn. Nu är hon pigg och glad så är full fart här hemma. Hoppas det håller i sig!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar