söndag 17 februari 2013

Ny säng

Medan jag och Felizia var iväg på dans och lite shopping i stan så monterade Robert färdigt Jazmines nya säng. De två hjälptes sedan åt att bädda i ordning och sedan var J väldigt sugen på att provsova. Middagsluren blev alltså i den nya, stooora sängen - mysigt att kunna gå upp och ner själv :) Är nog även skönt för henne att ha mer plats att röra sig på utan att slå i spjälorna.
Har funderat på det här med sängbyte ända sedan i somras (Felizia bytte från spjälsäng på sommaren innan hon började förskola) men har inte varit helt självklart vilken sort och storlek det skulle bli. Har även varit inne på att tjejerna ska dela rum (vårt nuvarande), och då ha våningsäng, men de planerna har strandat lite... Men skönt att bytet äntligen har blivit av! Jazmine är så förtjust i sin nya säng att hon först inte ville åka till mamma/momor på middag tidigare, utan ville gå och sova i sin säng (hon var inte trött) :) Kan ju såklart vara nyhetens behag, men hoppas hon kommer trivas och sova bra i den!

Syskonmys :)
 
Felizias dans gick bra, inga problem att jag satt utanför. De hade fått göra lite som förra veckan - danslekar och öva på att snurra, bl.a.

Efter att vi kommit hem från stan (vilket ju inte var alldeles självklart att vi skulle göra, iaf inte helt smärtfritt...) så var det bara att snabbt plocka upp varorna, Felizia bytte om och sedan åkte vi alla 4 till mamma/mormor på middag. Där bjöds vi på jättegod porterstek med sås och potatisgratäng och till efterrätt blev det blåbärscheesecake i glas. Smarrigt!

Barnen var mer sugna på glass i strut och strössel :)


Nu får vi hoppas att nattsömnen blir bra, men känns väldigt välkommet med sportlov kommande vecka! Hade egentligen tänkt jobba mån-tis (pappersarbete, typ åtgärdsprogram och sånt) men eftersom barnen, främst J, inte varit alltför pigga och dessutom påbörjat penicillinkur, så blir det väl lite si och så med den saken. Hade fått lov att ha de på förskolan mån-tis, vilket ju hade underlättat arbetet, men självklart blir de hemma hela veckan nu.
Jazmine har varit på topphumör hela dagen och inte visat minsta tecken på att må dåligt - hoppas det håller i sig! Skulle ju vara kul att kunna hitta på något under ledigheten :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar