lördag 26 juli 2014

Åska = innelek

Sent igår kväll kom Linda, Daniel och Douglas hit (och Lindas föräldrar), vilket tjejerna var glada åt imorse - det gick väldigt snabbt för båda att vakna till när de hörde Douglas :)
Vi sex gick ner till vattnet för att titta lite, medan Robert fick sova vidare (klockan var trots allt bara 7 ... ).
 
Efter frukost så gjorde vi oss redo för att åka in till stan (Alingsås), men Felizia och Jazmine var inte så sugna på att följa med ... De fick då erbjudande från Linda om att stanna kvar och leka med dem - vilket de inte var sena att tacka ja till (tack Linda!).
 
Medan vi var inne i stan (köpte bla. lite kläder till tjejerna (allt på rea!) och så gjorde jag mitt obligatoriska besök på Balders Hage (men det finns inte lika mycket skojsiga saker längre, tyvärr), köpte även en ny klocka till mig) så hade de andra gått ner till sjön. Lite bad blev det och strax efter vi kom tillbaka så kom de upp till huset igen - Jazmine hade blivit biten av en broms :(  Hon var ledsen en bra stund, men efter att vi tvättat med salubrin och smörjt på lite salva så blev det till slut bättre. Hon var bra svullen en lång stund (var på insidan av ena knät, så inte i ansiktet i alla fall, som tur var) men nu är hon "bara" röd och inte alls irriterad om man kommer åt eller så - skönt.
 
Efter lunch åkte de andra in till Göteborg medan vi var kvar här och tog det lugnt. Det började mulna på och sedan kom åskan (självklart lagom till Jazmine precis somnat ... och åskrädd som hon är så vaknade hon på en gång och var jätterädd :(
Åskan (och blixtrarna) höll i länge och det small rejält emellanåt och varje gång började Jazmine storböla - stackarn.
Regnade gjorde det också, men inte alls så mycket som jag trodde att det skulle göra. Skönt med lite annan, och svalare luft (men var ändå runt 23-25 grader)!
Inne i Göteborg hade det regnat betydligt mer än här, vilket Linda och co. hade fått känna på ...
Går det inte att leka ute så får man göra det inne, helt enkelt - tjejerna hämtade dynor, som de byggde en "båt" av, och tog fram det mesta de kunde hitta i leksaksväg:
 

 
Får se om det kanske blir en tur till Liseberg i morgon, eller så blir det på måndag.
 
Go'natt!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar