tisdag 8 juli 2014

Värmebölja

Det är väl bara förnamnet på vad vi har här just nu. Nej, man ska inte klaga på vädret, speciellt inte när värmen äntligen har kommit, men det behöver ju liksom inte vara 32 grader (i skuggan, i solen är det dryga 40 ... ) för det. Det är en helt okej temperatur om man bara kan slappa och är i närheten av pool och hav/sjö men när man är hemma och försöker få någon ordning på underlag och allt för att till slut kunna börja bygga altanen på riktigt, ja då är det ju liksom sådär lagom roligt ...
 
Man vet inte riktigt var man ska ta vägen när det är så här varmt. Spelar ju ingen roll om man håller sig i skuggan eller inne, det är ju inte så att det svalkar där heller. Dricka mycket vatten försöker vi också med, men till slut får det liksom inte plats mer.
Igår gick det ändå okej vissa delar av dagen men idag har det varit jobbigt från början till slut (är fortfarande 28 grader ute i skuggan ... ). Har försökt vila lite då och då men huvudvärken och "det snurriga huvudet" vill ändå inte riktigt försvinna  :(
Hoppas på lite svalare väder snart!
 
I helgen sågade vi förresten ner två träd på tomten (eller vi och vi ... Robert och hans pappa) så i söndags åkte Robert och tjejerna skytteltrafik till och från sopstationen för att slänga alla grenar och annat jox som blev efter trädfällningen. Det sista av det gamla altanvirket blev också slängt.
 
Stora trädet vid garaget


Ett syrénträd (som blivit så inträngt av annat genom åren här att den slutat blomma) fick också säga adjöss


Snart ska jag bege mig ut på en liten motionsrunda tillsammans med systeryster. Vi gjorde samma sak i söndags kväll - då joggade jag större delen av vägen ut till henne, sedan tog vi en pw halvvägs tillbaka till Storvreta innan vi joggade en bit. Hade tänkt jogga hela vägen därifrån till Storvreta, men så dök pappa upp (som skulle plocka upp Elin på väg hem) så jag fick jogga sista biten själv. Blev totalt 8 km motion - helt okej :)
Känns dock inte som att det kommer att bli samma tempo för min del ikväll (alldeles för varmt!) utan det blir nog mest promenad/pw. Men om sträckan blir ungefär densamma så är ju det okej också :)
Sen hoppas jag kunna/orka se lite av fotbollssemifinalen mellan Brasilien och Tyskland när jag kommer hem.
 
Tänk att man aldrig blir nöjd med vädret ... ;)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar