måndag 14 juli 2014

Furuvik

I lördags åkte vi till Furuvik tillsammans med Linda, Henrik, Ilona, Zion, Linda och Douglas. Då Upptåget går hela vägen dit från Storvreta (och stannar precis utanför) så passade vi på att åka lite tåg, tillsammans med Linda och Douglas :)
 


Vi kom dit lite för Linda, Henrik och barnen så vi tog ett stopp hos hästarna


Vårt första "måste" var schimpansmatningen, men innan den så hann vi med ett besök inne i "Regnskogen". Där såg vi en massa söta småapor, sköldpaddor, ödlor, ormar, m.m.
 


I väntan på aporna

Till slut kom de då äntligen ut

Väntar på att maten ska kastas


 

Därefter gick vi vidare till klapphagen. Ilona och Felizia var mer intresserade av att klättra på alla stenar ;)  men Jazmine och Zion gick runt och klappade getter.




Hungrig lemur som precis har fått mat
 
Blev en tur i flodbåten. Jag och Linda åkte med Jazmine och Zion medan Ilona och Felizia åkte med Henrik.
 





Läskigt att åka in i grottan ...


 
Bilder på tjejerna från Lindas blogg
 
 
 
Pirayor


Sköldpaddor och krokodil

Det finns många olika apor på Furuvik

Douglas premiärtur på häst :)


Nu var vi hungriga så vi begav oss bort till tivoliområdet för att äta. Tjejerna smällde i sig en varsin pannkakstallrik och blev mätta och belåtna. Blev något knas med min beställning så vi fick mat två gånger ... jaja, vi var många så det mesta gick åt ändå :)


Felizia och Ilona hade laddat för tivoli hela dagen så medan vi andra åt färdigt så sprang de en liten runda och tittade på vilka karuseller de skulle åka. De fick ett varsitt åkband och sedan blev det åka av, minst sagt. Jag tappade snabbt räkningen på hur många gånger de åkte, men måååånga blev det :) De sprang runt en del själva så var inte alltid vi hann med att se var de tog vägen, men vi hittade de alltid, till slut :)
 
Premiärturen
 
 
Lilla fritt fall
 

Larven
 

Kaffekopparna
 

Jazmine fick nöja sig med att köra lite bil :)
 
Det är inte helt lätt att både trycka på gaspedalen OCH styra samtidigt ;)

Douglas körde också bil :)

Ankdammsfiske

 
 
Vi räknade ut att ankorna med rosa och lila färg under ger mest poäng, och störst vinst. Så Zion, som fiskade sist fick störst gosedjur :) Ett tips till er som ska åka dit ... ;)

Jazmine och Felizia blev nöjda med sina små pingviner också.

 
Felizia och Ilona hade inte tid att fika så lång stund - de skulle snabbt iväg och åka mera karuseller :)  De vågade sig bland annat på att åka stora fritt fall (men den är ganska så harmlös, jämfört med t.ex Gröna Lunds fritt fall).
Henrik var med medan jag och Linda satt kvar och fikade så har lånat bilder från Linda. Finns ett par filmer också som man kan se på Lindas blogg.
 

 
Modiga tjejerna åkte slänggungorna också. Blev nog lite av en favorit för den här åkte de mååånga gånger :)



 
 
De vågade sig även in i Spökborgen för att åka spöktåget några gånger. Det var lite småläskigt första gången, men roligt :)
 
Sista åket för dagen (för Felizia) blev i getingkarusellen
(bild från Linda)
 
 
 
När karusellåkningen var avklarad så tog vi en runda för att titta på de djur vi fortfarande inte hunnit med, bla. kängurudjuren (grå jättekänguru (men såg ingen sådan) och rödhalsad wallaby) och kamelerna





Sedan var det dags för oss att bege oss till tåget för att fara hemåt igen. Vi var lagom trötta efter en lååång, men väldigt rolig och trevlig dag.

 
Stort tack till hela stora gänget för en kanontrevlig dag!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar