onsdag 24 september 2014

Ridning - serpentiner, galopp och volter. Och så vab...

Ridning tillsammans med Ina idag. De fick träna på att ställa hästen (att den ska titta inåt på böjt spår) genom att rida serpentiner, på volt och även i varje hörn. Detta är lite nytt för Felizia, men hon försökte i alla fall :)
Galoppövningen idag blev lite liknande som förra veckan - en och en i galopp på långsidan, men denna gång skulle de hålla igång även genom kortsidan. Sedan skulle de rida på stora volten i trav ett varv innan de red tillbaka ner till de andra och saktade av till skritt. Övningen gick bra för Felizia, och hon var koncentrerad på uppgiften (men höll på att glömma volten den gången jag filmade). Svårt att filma från platsen jag stod. De red även samma övning i andra varvet, men då hann jag inte med att filma. Då klarade hon däremot övningen ännu bättre än i varvet innan - duktigt jobbat idag!
 
 
 
 
Serpentinbågar i trav
 
Nästa ridtillfälle är hopptävlingen på söndag - Felizia längtar, men är samtidigt pirrig ... mest över vilken häst hon ska få :)


Jazmine har fått vara hemma från förskolan idag (också, har varit stängt mån-tis), och blir hemma även i morgon. Hon har ju varit förkyld länge och i helgen kom hostan (trots medicinering). Som ett brev på posten kom sedan febern under natten till igår :(  Igår var hon ganska "sänkt" men idag har hon varit betydligt piggare - skönt :)  Så förhoppningsvis är hon fit for fight på fredag igen (blir bökigt med ul annars ... )!  Rent krasst skulle hon säkert kunna gå redan i morgon (varit feberfri idag), men lika bra att ta en extra dag hemma.
 
Hösten är här på riktigt nu - brrr!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar