måndag 2 november 2015

Halloweenhelg

Halloween firas visserligen bara den 31/10, enligt den amerikanska traditionen, men för oss (i synnerhet Felizia) så blev det både fredag och lördag.
I fredags anordnade vi i SPK (tillsammans med Elin, Peter, Eva-lena och pappa) en halloweenkväll för medlemmarna. Felizia värmde upp med en igenridning precis innan (hon fick Ina och de red dels som en liten kontrollbana med bommar och dels övade de lite galopp) för att sedan byta om och bli sminkad.

 
Hon ville vara en vampyr. Eftersom vi var ute mest hela tiden så var det ett måste med ytterkläder, tyvärr.
 
Dukning i en del av stallet
 
 
(några bilder lånade från Lindas blogg

 
Pumpan hade mått lite illa och kräkts guacamole ...
 
Ute bjöds det på läskig bål med händer, maskar och råttor i ...
 
Under kvällen bjöds det även på blodiga fingrar, utploppade ögon och annat smått och gott. Innan det var matdags så fick alla gå en "spökrunda" genom trollskogen. Det var upplyst av marschaller och eldar. På vägen runt "möttes" de av lite läskiga typer här och var.
 
 
(lånad bild från Eva-Lenas fb-sida)
 
Felizia, Nelly och Ilona smaskar bål
 
Läskiga va? :)
(bilder lånade från Lindas blogg)
 
I lördags var Felizia hem till kompisar och lekte (ett syskonpar, där den ena (Alva) går i Felizias klass och den andra (Ebba) går på samma avdelning som Jazmine på förskolan). Där hade de kätt ut sig och sminkat sig. När jag kom och hämtade så möttes jag av dessa:
 

 
"Djävulen" fick jag med mig hem, medan "Vampyren" fick sova kvar.
Felizia, Alva och Ebba hade senare gått lite "Bus eller godis?" där på gården och även blivit bjudna på en läskig spökmiddag av Alvas och Ebbas mamma. De hade fått spindlar, maskar, ormar, blodiga fingrar. Och sedan pumpor och spöken till efterrätt. Gott hade det varit i alla fall :)
 
Här hemma tog vi det lugnt. Det knackade på dörren några gånger - vi tog den enkla, och säkra utvägen varje gång och bjöd på godis :)  Tur att vi hade mycket godis så det räckte till oss andra också, haha.
 
Igår blev det lite lek med Valle på en förskolegård, innan vi åkte in och handlade och sedan hämtade Felizia på vägen hem.
 
Just här fikar de, men de lekte en del också :)

 
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar