måndag 9 november 2015

Winzton 6 månader

Månadsuppdateringarna har ju varit lite frånvarande, minst sagt. Men här nedan kommer en liten (?) sammanfattning om tiden mellan 5-6 månader.
 
Var på 6-månaderskontroll 1 september. Han hade då vuxit 2,5 cm på längden och gått upp 565 g på lite drygt 3 veckor, vilket var helt normalt.
Hostan som han lidit av länge höll i sig hela sommaren, även rossligheten, så tog upp det med läkaren. Men det var ju inte till någon nytta alls ... som jag skrev i ett annat inlägg tidigare så dissade hon mig totalt och tyckte väl mer att jag var en hönsmamma än att det var något att oroa sig för (kärring! speciellt som det ju senare visade sig att han visst har förkylningsastma, som vi misstänkte!!). Tur att det finns specialister man kan uppsöka utan att behöva ha remiss.
 
Rent utvecklingsmässigt så blir han allt stadigare på att sitta när 6-månadersdagen närmar sig. Kan sitta själv kortade stunder och för det mesta även parera när han håller på att tappa balansen.
 



 
Många olika ljud kan han "producera" - både läten och pruttljud med munnen. Många skratt också, från vår goa glada lillkille :)
 
 
Inget vidare intresse av att vilja ta sig fram när han ligger på mage, blir mest sur och ligger och viftar med armarna och sprattlar med benen. Gåstolen däremot fortsätter att vara väldigt populär - i den börjar han få upp en bra fart och får en allt bättre kontroll när det gäller att styra dit han vill :)
 
 
Vet att vi ska ha film på när han tar sig fram (från augusti/september), men hittar inte just nu. Får försöka komma ihåg att lägga upp en gåstolsfilm senare.
 
När det gäller maten så är det fortfarande mindre portioner som gäller och då helst gröt eller fruktpuré. Men ibland får han i sig lite "mat" också, han tycker inte att det är lika hemskt som tidigare, haha :)
 


 
Winzton har även hunnit med sin första utlandsresa - till Kreta. Flygresan gick toppen! Han var yngst på planet med sina dryga 5 månader, men var nog nästan tystat och lugnast av alla barnen *stolta och glada föräldrar*. Vi hade otur med försening, både innan vi fick gå på planet och även efter att vi fått gå på (fick sitta still, instängda, och vänta i en timme (!) innan vi fick lyfta :(  Men gick helt okej för vårt lillhjärta iaf.
Väl framme i värmen så gick allt också bra. Nätterna var lite småbökiga emellanåt (mycket hosta ... ), men dagarna flöt på kanon - han sov bra i vagnen och var nöjd i övrigt. Fick bada i poolen några gånger - det var roligt! Någon dag ska jag få färdigt inläggen från resan också ... *suck på mig själv!*
 




 
Han var en alldeles exemplarisk bebis att ha med sig på resa (precis som Felizia var i samma ålder (Jazmines första långa utlandsresa blev inte förrän hon var drygt 2,5 år, så henne kan jag inte jämföra med. Men hon åkte på Finlandskryssning när hon var precis 4 månader fyllda, och det gick toppen).
 
Tänk att den lilla filuren som bodde här inne redan har blivit ett halvår!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar