fredag 20 november 2015

Veckans ridning

Nu är det inte mycket kvar på ridterminen, bara nästa veckas lektioner kvar innan det blir vinteruppehåll från ordinarie verksamhet. Ingen snö än så länge, får se om vi klarar oss utan det hela nästa vecka också ... ?
I tisdags var det sista lektionen för Felizias träningsgrupp (de rider ju bara varannan vecka) och de fick välja hästar. Felizia valde Jouri (vilket hon var ensam om, annars lottar de), en av hennes absoluta favoriter :)  Han kan vara lite knepig ibland men det är inget som verkar bekomma Felizia (vilket ju är bra). Eftersom det var sista gången så fick de önska lite vad de ville göra - alla sex var rörande överens om att de ville hoppa och galoppera. Sagt och gjort. 
 

De började med att hoppa en linje innanför spåret med två hinder. Jouri kan vara lite fjantig och springa på sidan så jag hade, innan de började, påmint Felizia om att verkligen rida på honom framåt och rama in (styra) ordentligt mot hindren. Och jodå det gjorde hon, så pass bra att Jouri tog ett stort språng över hindret, vilket dessvärre resulterade i att Felizia tappade balansen lite och ramlade av. Själva avåkningen som sådan var inte så dramatisk men hon ramlade in i avspärrningstråden (och tornet) som finns på ena kortsidan, och slog näsan lite. Men i det stora hela så gick det bra och hon hoppade upp igen och red vidare. Lite skärrad blev hon så ville hoppa lite lägre, men huvudsaken är ju att man sitter upp och rider vidare i övningen - bra gjort!
När de hoppat lite i båda varven så fick de ställa upp innanför spåret för att sedan galoppera runt fyrkantspåret 2 o 2 i taget. Jouri var riktigt laddad och pigg och hoppade till (blev "rädd") ett par gånger, men Felizia bromsade när så behövdes och lutade sig bakåt, så ingen mer markkänning :)
 
I onsdags var det dags för både Felizia och Jazmine att rida. Jazmine var först ut. De fick också välja hästar - Jazmine ville helst ha Ina, men förlorade tyvärr lottningen så hon valde Oliver istället (blev tyvärr ingen bild på de två).
De fick öva på att styra "zick-zack" längs ena långsidan och sedan trava längs den andra. Skritten och styrningen gick bra, men idag var inte traven nå rolig tydligen. Vet inte om det berodde på att hon tyckte den skumpade för mycket (för stora "skump") eller att hon kände sig lite trött, eller en kombination. Men utöver det så gick det bra :)
 
Felizias grupp fick, såklart, också välja hästar. Hennes största favorit är Jack, men det var ju fyra till som också ville ha honom ... Felizia förlorade tyvärr lottningen, så tänkte att hon skulle passa på att välja någon av de hästar hon aldrig ridit (var tre stycken, som ingen annan ville ha just då), men icke. Hon valde Jouri igen :)  Bra att hon inte hade blivit rädd efter tisdagen!
 
 
De fick träna på ställning, den här gången på rakt spår (längs långsidan) - det gick jättebra för Felizia och Jouri. Sedan fick de göra samma galoppövning som i träningsgruppen - galopp runt fyrkantspåret. Första omgången så fick Felizia "vara på" Jouri lite för att han skulle galoppera, men sen var han pigg ... riktigt laddad och for iväg och "busade till" några gånger, men Felizia hade koll på läget och bromsade bara upp honom lite och red vidare - duktigt jobbat! Balansen börjar bli bättre :)
 
Bara en varsin gång kvar för tjejerna den här ridterminen med andra ord, sedan är det hela 13 veckors uppehåll. Men helt utan stall och ridningen blir de inte, iaf inte Felizia som ska gå en kurs en gång i veckan under 10 av de 13 veckorna.
 
Har ju blivit lite dåligt med "ridinlägg", men ska försöka få till ett bildinlägg efter terminens slut.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar