måndag 9 november 2015

Winzton 7 månader

Och här en liten (?) sammanfattning om tiden 6-7 månader :)
 
Inget BVC-besök sedan förra månaden så ingen ny vikt och längd att komma med, men är ju ingen tvekan om att han växer iaf :) 
 
Bytte till sittdel på vagnen
 
- roligt att få komma upp lite och kunna se sig omkring :)

Maten går det bättre och bättre med. Under förra månaden så ökade vi successivt mängden mat (som han ju började tycka mer och mer om) och oftast fick han i sig 1/3-1/2 burk per måltid (lunch och senare även middag). Nu ligger han "stadigt" på 1/2 burk till lunch och 1/2 burk till middag (ibland, med vissa rätter, får han till och med i sig en hel). Lite fruktpuré och amning däremellan. Och gröt (ca en smakportion, ibland lite mer) på morgonen. Från mitten av månaden (6,5) äter han även lika stor mängd gröt (eller lite mer) på kvällen.
Har försökt få Winzton att börja dricka välling på kvällen, vilket gick bra till en början. Men efter ett par gånger så gick det sämre och sämre, så till slut gav vi upp ...
 
Anledningen till att vi ville att han skulle få i sig något annat än bröstmjölk på kvällen var att jag skulle vara borta en hel eftermiddag/kväll (komma hem en bit in på natten), och det då skulle underlätta för Robert. Nej, Winzton drack inte ens urpumpad mjölk på flaska ... Men gick bra ändå. Så när lillhjärtat var ganska precis 6,5 månader så var han utan sin favoritmamma (haha) en längre stund. Inga större problem, men ville ju inte ha någon välling ... men istället en massa gröt och fruktpuré på kvällen, så han blev mätt och belåten iaf :)
Det skulle bli ytterligare en em/kväll/tidig natt utan mamma två veckor senare. Den gången var Winzton lite grinigare, men i det stora hela så gick det bra.
 
Av någon anledning så har Winzton alltid haft en förkärlek för hår. roligast är såklart långt hår, men de med kortare hår kan också råka illa ut ... ;)  Han ska dra i, äta på, etc. Inte alltid så behagligt, milt uttryckt ...
 
Här är det Felizia som råkar illa ut ;)


 
Vad gäller utvecklingen så är det väl ungefär som tidigare, mer eller mindre. Sitter nu stadigt, har fortfarande inget vidare intresse av att ta sig fram på golvet (kan åla sig fram lite grann, men absolut NOLL tålamod så börjar gnälla nästan på en gång man lägger ner honom).
Fått lite nya ljud - mama, baba, dada, osv. Med lite fantasi kan man ju få det till "mamma" och "pappa" ;) 
Börjar få in mer rutiner när det gäller sovtider, m.m. Sover 2-3 ggr/dag (oftast) och ca. 1,5-2 timmar/gång (finns såklart avvikelser). Nätterna börjar bli lite sisådär - vaknar lite mer nu än tidigare och inte lika lätt att söva om med napp och/eller vaggning ...
Leker allt mer under sin vakna tid. Börjar få full koll (mer eller mindre) på sina händer/rörelser, vilket underlättar när han håller på med leksaker.
 


Winzton har ju alltid varit pigg och nyfiken av sig och det håller i sig. Är han i gåstolen så följer han efter dit man går, och sitter han på golvet och leker så vill han gärna ha sällskap. Allt han får tag i ska undersökas, gärna med munnen ... ;)
 



Sitt första riktiga läkarbesök klarade Winzton av dagen före 7-månadersdagen, tyvärr. Efter att hostan blivit allt värre och mer intensiv så har vi nu fått konstaterat att han, troligtvis, har förkylningsastma. Har påbörjat medicinering (som han AVSKYR!!) och hoppas det ska hjälpa.
 
Fler tänder har ploppat fram också ... Har länge trott att tänderna i överkäken var på väg (kände "bullar" och så har han dregglat massor) men de har dröjt. Till jag hörde hur han gnisslade tänder (hua!). En massa tänder på en gång blev det - tre i överkäken och två i underkäken (med en fjärde uppe på väg), alltså nu 7 totalt. Hej och hå! Antagligen därför han blivit lite gnälligare, men annars har han mått bra. Något han tycker är skojigt är att testa de där nya tänderna, och gärna då på oss människor - AJ!!!
 
Helt galet att det bara är tre månader till den här nyfödda lillgosen blir 10 månader, och det är dags för mig att börja jobba igen!



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar