tisdag 21 augusti 2012

Förskoledag 2

Efter en till en början lugn morgon som sedan blev lite mer kaosartad och stressig (mer om det sen) så kom vi iväg till förskolan i morse också :-) Mycket packning blev det så här första "riktiga" dagen. Blev ju inte mindre av att det dessutom regnade i morse också...

Efter lite bök med kläder och att få allt på rätt plats (dvs, Felizias grejer borta på hennes hylla och Jazmines grejer på hennes hylla (de är i varsin ände på den långa korridoren)) så blev Felizia till slut lämnad ute på "sin" gård och vi gick bort till "Jazmines" gård. Där satt de och åt frukt - J fick nog i sig en hel banan :-)

Sen blev det lek i sandlådan en stund innan vi gick in för att leka. Inne tvättade Jazmine händerna vid lilla handfatet i tvättrummet, lekte lite med dockor, tvättade händerna, lagade mat, tvättade händerna, körde vagn, tvättade händerna... Ja som ni märker så blev det mycket handtvättning...inte för att hon var tvungen utan nog mest för att hon tyckte det var så himla roligt med de små handfaten (är ju så lätt att nå då) :-)

Före lunch bev det sångsamling, men att sitta i "pölen" var ju inte superpoppis - mammas knä lockade mer. Men några korta stunder blev det iaf.

Lunchen gick bra. Åt väl inte så mycket fisk, men potatis och grönsaker gick ner. Och mjölk.
Är ju en liten barngrupp (totalt 11) och idag var det dessutom 4 barn borta så blev manfall vid Jazmines bord - bara hon och en av pedagogerna plus jag som satt där och åt. Gjorde nog inte Jazmine något ;-) Det som var bra var att hon inte brydde sig om mig så mycket utan bad pedagogen om mer när hon ville ha något!

Sen kom ju den där sovstunden... Att ligga still på en madrass och slappna av för att sova var tydligen inte riktigt Jazmines grej (vilket jag hade fasat lite för). Hon ville hellre upp och gå, ligga och sparka på golvet, tjoa och tjimma, m.m. Till slut fick jag nog (de andra barnen måste ju få lite lugn och ro också) och tog en promenad med vagnen istället. Då somnade hon på någon minut...
Var ingen idé att gå tillbaka när hon hade vaknat utan tar nya tag i morgon (Roberts tur).

Sover gott i sköna vagnen


Det som blev lite smått kaotiskt och stressigt i morse var att en av Jazmines mollusker (hon har ett antal på höger sida av kroppen, typ bröstkorgen och bak mot ryggen) hade blivit jättesvullen och inflammerad (full med var), såg ut som den när som helst skulle explodera. Så ringde bvc för att få en tid, vilket vi fick till em.
Så innan vi gick för att hämta Felizia gick vi till bvc. Hadegått hål på mollusken men hade haft plåster på under dagen (så det inte skulle skava) så allt var och annat äckel hade fastnat där. Nu var den mest jäääätteröd och irriterad. Sköterskan tvättade rent med sprit och satte på en kompress. Vi ska fortsätta tvätta ett par gånger om dagen och blir det inte bättre redan till i morgon så ska vi återkomma.

Liten och "fin" i jämförelse med hur den såg ut på morgonen

Jobbdags i morgon igen, ska bli kul att få fortsätta träffa eleverna :-) Börjar med 1:or direkt på morgonen, spännande!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar