tisdag 14 augusti 2012

Svårt att hinna

Inte blivit mycket bloggande sen jag började jobba, tyvärr. Mycket nu inför terminsstart med planeringar för alla mina klasser, genomgång av lokaler och material, schemastrul... och en massa annat. Så blivit en del arbete hemma på kvällstid/i helgen som var, men förhoppningsvis lättar det lite om en eller ett par veckor.
Men roligt är det och trivs gör jag! Rektorn (som är ny på skolan from nu i höst) verkar kanon och lyssnar verkligen på vad man har att säga och gör sitt bästa för att lösa de "problem" man kommer med. Känns ju bra det.

Men inte har vi varit sysslolösa för det...

I fredags fyllde Elin (min, typ jämngamla, lillasyster) år och bjöd på partaj hemma på gården. Trevligt, som vanligt :-) Men frågar man Felizia så var nog det roligaste att vi (hon, jag och Jazmine, Robert skulle upp och jobba) sov över där, vilket var skönt - slapp tänka på tid för hemfärd och tid för att natta barnen. På tal om det där med att natta så blev det en väldigt sen nattning...23 för Jazmine och 23.30 för Felizia...men är det fest så är det :-) Sista timmen satt de inne och tittade på film så var ju inget tokhålligång direkt.

Studsmattan är ju såååå rolig (men NEJ vi ska fortfarande INTE ha någon!)



"Hallå där bakom!"

Födelsedagsbarnet

I lördags var det ridpremiär för Felizia för den här terminen. Så efter att ha vaknat till och fått i oss lite frukost så promenerade vi ner till stallet (perfekt att ha så nära ju :-) ). Jazmine fick leka med morfar och Valle, vilket gick jättebra!

Felizia fick Julle, vilket hon var nöjd med. De fick öva på ett par ridvägar och trava en hel del (både ute på spåret och när de red ridvägar), och Felizia klarade av att manövrera Julle helt på egen hand, vilket var roligt att se! Hon har satt ribban högt för den här terminen med andra ord ;-)

Trots att telefonen var med så glömde jag fota.

I söndags tog vi en promenad före lunch. Bl.a. blev det ett besök på Vretens förskolegård och på Storvretaskolans skolgård.


Lite sand är bra för magen, eller? ;-)




"Kom syrran, följ mig!"

Klätterträning på skolgården


"Hallå där nere!"

När Felizia hade sitt barnkalas i våras fick hon, bl.a. ett sminkset för barn av en kompis. Det har stått ouppackat sen dess, men i söndags fick hon lov att inviga det.

Ska fixa själv...

...och resultatet blir då därefter :-)

I måndags fick jag skjuts från Lövstalöt och hem av Linda och Ilona. Passade på att plocka upp Felizia och sen åkte vi med dem ut till ridskolan för att titta på när Ilona red. Hon fick också Julle!
Felizia lekte lite med Valle, tittade lite på lektionen och borstade lite på Nisse.


Ilona och Julle

Idag tog Felizias sommarlov slut. Hon har pratat om förskolan ett tag, men ändå hela tiden sagt att hon vill börja samma dag som Jazmine (som börjar på måndag). Men när hon fick höra att Julia skulle gå den här veckan så lät det annorlunda :-)
Allt hade gått bra och hon hade lekt med Julia (såklart!) och Ophelia. Ute hade de fått hoppa "längdhopp" och Felizia vann, enligt henne själv... ;-) Hon hoppade "hundra" som hon sa. Men vem vet, kanske stämmer.

Ny dag och nya tag i morgon - god natt!






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar