torsdag 5 juli 2012

Tomteland och mysterium

Inte långt från Sollerön ligger Tomteland, dagens utflyktsmål. Det var två spända barn (Jazmine var ju inte så medveten om var vi skulle) som promenerade från bilen till entrén, vad och vilka skulle de få möta måntro?


Hela dagen hade ett mysterium som tema. Precis när vi kommit in möttes vi av en föreställning där till slut ett troll kom och stal alvens magiska pilbåge. Hur ska vi göra för att få tillbaka den?




Spännande

Tomten har fått veta vad som hänt och tar fram sin magiska bok med trollformler. Snart vet vi hur vi ska få tillbaka pilbågen från Trollkungen!

Efter att ha lärt oss lite trollspråk gick vi på trollsafari. Men någon trollkung såg vi inte. Inte heller fick vi tag på någon trolltand (som vi behöver för att lösa mysteriet).

Köper glass av Häxan...läskigt!

Akt 2 av mysteriet. Snart kommer trollet Gamlistöti...läskigt igen!

Men lyckades inte få tag på någon tand nu heller...men glada ändå :-)

Paus från tomten, trollen och de andra


Söta syskon i tomtens släde :-)

Inne i tomtens hus hittar Felizia ett piano och passar på att spela och sjunga en truddelutt :-)

Spända inför upplösningen på mysteriet


Trollkungen har anlänt!

Bäst att söka skydd hos pappa...

Samlar kraft för att ta tillbaka pilbågen (med hjälp av trollformeln och de tre sakerna som behövdes: en speldosa, lite älvahår och en trolltand)

Ja, vi lyckades!

Vilken tur att vi lyckades lösa mysteriet tillsammans med Nisse Glitter, Alven och Sagofén! Trollkungen var lite läskig men mjuknade lite när han fick Nisse Glitters turkotte.

Fick ett par tomtebilder innan det var dags att åka hem

Vissa var dock liiiite rädda... ;-)

Vi hade kanonväder i dag också så var en riktigt härlig dag på Tomteland. Dock lite småstressigt att hinna med allt (var många mysterierelaterade punkter), skulle varit bra med en dag till där man bara kan gå runt och titta och leka. Åker man tillbaka dagen efter så är entrén gratis (men det visste vi inte förrän vi kom dit...) men i morgon är det dags för vårt sista planerade utflyktsmål - Leksands sommarland - det blir nog minst lika skoj!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar