tisdag 10 juli 2012

Vatten, vatten, vatten...

Ja vår hemresa igår var vattenfylld, i dubbel bemärkelse. Det regnade i princip hela vägen från Sollerön och hem till Storvreta. Hade det bara varit vanligt regn så hade det väl varit en sak men nu fullkomligen vräkte det ner. Eller nej, värre - har nog aldrig sett så mycket regn falla på en gång förut, var som om himlen var en sjö som öppnades och tömdes på vatten... Usch och blä!

Tog vägen förbi Borlänge för att få se lite mer vatten...nej det behövdes ju inte men tog en badpaus. Kan varmt rekommendera Aqua Nova (Maserhallen)! Fyrishov - släng dig i väggen säger jag bara! Synd bara att det är så långt att åka. Men har man vägarna förbi eller är i närheten så rekommenderar jag en tur dit. Inte lika stort som Fyrishov men gjorde inget. Finns samma saker som på Fyrsihov, dvs separat simhall med hopptorn, mindre bassäng för icke simkunniga samt äventyrsbad och rutschkanor. Det var där de största skillnaderna märktes  - i äventyrsdelen finns något för alla åldrar (bl.a. en piratdel för de minsta). Och så är det varmt både i vattnet och i luften (största plusset)!

Mina älsklingar <3



 
Rutschkanorna var roliga. Finns tre stycken - en bred (är som en lång tunnel med lagom mycket lutning) som passar nästan alla åldrar (Jazmine kändes lite liten än men om ett halvår eller så så kan hon säkert åka den, med vuxen såklart), iaf i vuxet sällskap, samt två för lite äldre (de har 10 år som åldersgräns).
Felizia trivdes i "tunnelrutschkanan". Hon har sedan en tid tillbaka varit rädd för vattenrutschkanor (har på sin höjd åkte de som är för de minsta barnen), det har inte hänt något hon har bara tyckt det varit läskigt. Men nu släppte det!

Roligt i rutschkanan :-)

Jazmine trivdes  i bubbelpoolen :-)


 
Finns dessutom en utomhuspool med ström längs kanten. Man simmade/gick på botten ut/tillbaka in, dvs sitter ihop med stora äventyrspoolen inne. Felizia trivdes därute, trots hällregnet :-)
Just det finns vågmaskin också! Så nu har jag nog gjort tillräckligt med reklam för Aqua Nova i Borlänge... ;-)

Sen var det bara att stänga in sig i bilen och fortsätta färden hemåt i hällregnet. Ska man se det positivt så var det ju tur att vi iaf inte befann oss utomhus... och, såklart, att vi kom hem helskinnade (och torra!)!

Bjuder på en film och en bild för att ni ska få ett hum om hur det var (men de förskönar faktiskt lite, ibland såg man inte ett dugg framåt)
 
 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar