lördag 8 september 2012

Hoppning!

Just precis, idag var det hoppning på ridlektionen för Felizia tillsammans med pigga, söta Bonnie. Felizia hade lovat dyrt och heligt att hon inte skulle smacka idag (Bonnie springer liksom tillräckligt fort ändå ;-) ), hon verkar tycka att det räcker med en avåkning... :-)
 
Behövde dock inte vara så oroliga - Bonnie var faktiskt ganska lugn idag. Jag sprang bredvid i traven och vid hoppningen men Felizia fick försöka klara sig ganska mycket själv trots det, och hon lyckades utan att ramla av :-)
 
De gjorde 2 olika hoppövningar. I den första skulle de göra en volt runt koner och över bommar på ena långsidan i skritt och sedan trava över bommar följt av ett hinder på den andra långsidan.
 

 
I den andra var volten borttagen och det var nu två hinder på långsidan (bommarna hade byggts upp till ett hinder).
Bonnie tog det fortfarande lugnt så gång 2 höll jag lite lösare i grimskaftet, något Bonnie "utnyttjade" och tog ett större skutt över första hindret (kanske var lite galopp också?). Men allt gick bra och Felizia tyckte det var roligt!
 
I bakgrunden ser ni de två hindren de hoppade

 
Efter ridningen var det fikadags. Det var ytterligare en tjej i gruppen som ramlade av förra veckan så det blev dubblet upp med fika :-)
 
Efter fikat gick vi upp till Valle, Jazmine och morfar/pappa. Barnen lekte både inne och ute innan det var dags för lunch.
Ute hittade de (tror iofs det var Eva-Lena) en död kopparorm/-snok/-ödla (vad heter den egentligen, "alla" säger ju olika...?). Vad gör man med de som är döda? Just det, begraver. Så de grävde en liten grav till ormen och Felizia plockade blommor som hon la på.
 

Inte lätt att hitta blommor den här tiden, men ett par små blev det iaf
 
Gräset var tydligen lite långt... ;-)

 
Kanske lite svårt att se men Felizia åker iaf traktor (hjullastare?) med morfar. De har hämtat stockar som ska bli en gungbräda
 
Jazmine promenerade ner till stallet på egen hand. Där fick hon hjälpa Elin att fylla höpåsar.
 
Nästa helg är det vanlig ridning på lördagen, då vankas det uteritt så stövlar på som gäller, och på söndagen smäller det - det är tävlingsdags! Spännande att se vilken häst Felizia får. Hon har önskat Ina, Nisse och Simon men brukar vara många som önskar samma hästar och det är ju Elin som har sista ordet så vi får se vem det blir.
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar