söndag 31 mars 2013

Äggskattjakt i Ängebyskogen

Det härliga, soliga vädret fortsätter. Idag fick jag och Felizia njuta av det fina vädret under äggskattjakten med Solängens ridskola.
 
Påskkärringen är redo ;)
 
Felizia fick söta bus-Valle :)
 
Redo att ge sig iväg ut i skogen
 
Vi red först en runda tillsammans i skogen (en ganska lång sådan, som dessutom mestadels gick i djup snö - svettigt för oss som gick bredvid - men då får det ju plats mer påskgodis ;) ), innan vi fick öppna skattkartorna vi fick i stallet.
 
Så här såg kartan ut
 
Vid varje del av kartan fanns det en fråga, vars svar man skulle skriva på en svarstalong. Svarade man alla rätt så fick man fram det rätta lösenordet till skattkistan ...
 
Väntar på vår tur att ge oss ut på själva skattjakten
 
Hade vi rätta lösenordet? Alla svarade "ridskola" ...
 
Jaa, det var rätt!!

 
Ilona och Felizia var glada över sina ägg
 
De var även glada över att träffa varandra igen. Var ett tag sedan sist (Ilona har bl.a. varit på solsemester - bara lite avis ;) ). Innan vi åkte hem hade de fått hjälpa Elin att lägga ut hö till hästarna, släppa ut hästarna i hagen och lekt i de stora snöhögarna. Hoppas vi kan få till en lekdejt i veckan när vi är lediga :)
 
Nu återstår det bara att se åt vilket håll våra förkylningar väljer att gå ... det var ju för bra för att vara sant att min var på väg bort :( Nu har jag fått en retsam hosta och näsan är tjock och rinner. Jazmine är fortfarande rosslig i halsen, men pigg i övrigt. Felizia börjar också bli lite snorig och nyser (hm, låter ju som allergi när jag skriver det ... ).
 
 
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar