måndag 25 mars 2013

Händelserik våffeldag

Blev en lite kortare måndag än vanligt på jobbet - strax före 15 sågs jag och Robert på förskolan för utvecklingssamtal för Jazmine. De hade bara positivt att säga om vår lillskrutt :) Hon är precis lika framåt, "pratig" och självständig som hemma, skönt det. Men humöret har hon inte börjat visa där, än ;)
När vi gick in för att hämta henne på avdelningen så hade hon precis somnat, vilket ju inte är likt henne. Hon hade varit som vanligt under dagen, men lite hostig på vilan.
Hemma så hade hon lätt feber (strax under 38), blev mer och mer rosslig i halsen, och även lite pipandad. Hon ville sova och somnade snabbt. Sov/vilade väl en knapp timme innan hon kom upp och åt en våffla (hade såklart våfflor till middag våffeldagen till ära :) )




Efter middagen så åkte Robert in med Jazmine till "akutvådcentralen" i Luthagen. Av erfarenhet så vet vi att nätterna inte blir alltför skojiga när hon mår så här så lika bra att åka in och försöka få lite hjälp före natten.
Jazmine skötte sig bra hos doktorn. De hörde direkt att andningen inte var som den skulle och hon fick dricka kortison, andas ventoline (enligt Robert så sa de aldrig vad det var, men brukar ju vara det) 2 gånger och så tog de stick i fingret.


Läkaren trodde inte på bakterier (skönt att slippa det för en gångs skull) utan var mer inne på förkylningsastma. Hon hade en liten infektion, enligt blodprovet, men väldigt låg snabbsänka jämfört med de senaste gångerna.
Fick mollipect utskrivet och skulle återkomma om hon får liknande problem igen. Eller kanske borde skriva när istället för om, för det här var ju inte första gången...

Här hemma så bänkade jag och Felizia oss framför tvn för att heja på Storvreta. Felizia ville ha t-shirt och blinkande arm-/hårband som vi fick på matchen i Fyrishov förra veckan. Fick inte glömma tablettasken ;)

 
Det var en nervkittlande match, och inte gick det vidare bra för Storvreta heller. Inte förrän sista halvan av sista perioden. Eller ja, de hade övertag i andra men utan mål framåt, utan istället ett bakåt sen i tredje, så vinner man ju inte. Men sen så klev de osynliga "rävarna" fram och med 2 mål såg Holtz och Öhman till att Storvreta nu är i semi - härligt!!!
 

 
En piggare Jazmine är hemma igen och tittar på innebandy :)
 
Återstår att se hur natten blir... Hoppas bara att hon är bättre och piggare i morgon!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar