måndag 4 augusti 2014

Bälingebadet

Nu har vi haft VARMT väder länge, och jag vill inte klaga ... men det börjar bli lite jobbigt nu ... Men men det är väl bara försöka stå ut ett tag till - ser ut att bli lite svalare till helgen/nästa vecka.
 
Idag skulle det bli 33-34 grader varmt så redan igår bestämde jag, tillsammans med Linda, att vi skulle åka till Bälinge och bada. Det var riktigt gött kan jag säga!
Mycket bad blev det, och vattentemperaturen var alldeles perfekt en sådan här varm dag - varken för kallt eller för varmt (men Felizia och Ilona tyckte tydligen annorlunda för det tyckte det var nödvändigt att gå in i bastun med jämna mellanrum ... ).
 

Det var roligt att gå upp/ner för stegen själv :)

Mycket simning - både över och under vattnet - blev det för Felizia




Jazmine simmade också en hel del

 
Lånar några bilder från Lindas blogg
 
Lek med Zion och Henrik 
 
Felizia övade mycket på att stå på händer under dagen (gjorde hon i Italien också, men fick inte riktigt till det då). Till slut fick hon till det med benen också.
Här är hon på väg ner, dock. Någon gång blev det till och med som en volt på väg ner, dvs hon slog över, men hon var lika glad ändå :)
 
Duktiga tjej!

Vi var mest i "mellanpoolen", men även en del i stora (ca 1,20 djupt) så Felizia fick öva på att simma även på lite djupare. Men inga bilder därifrån dock.
 
Orkade inte göra i ordning någon lunch att ta med (fick räcka med smörgåsar, yoghurt, festis och fika) så köpte lite korv och pizza i kiosken istället - funkade ju det med :)


Och så blev det glass, såklart :)
 
Det var riktigt skönt att vara iväg en sådan här dag. Och alldeles lagom på Bälingebadet (blev iofs en hel del folk under dagen, men var okej ändå) - skönt med pooler, att slippa sand (om man hade åkt till Björklinge, t.ex) och så var kiosken och toaletterna bra. Kostar visserligen lite i inträde (betalade 50 kr för mig och Felizia - delade på familjepris med en annan mamma med barn :)  ), men det gör ju oftast parkeringen på "friluftsbad" också (här var den gratis). Så kan rekommendera att åka dit, om ni har någon ledighet kvar.
Enda smoket i glädjebägaren var att Zion blev stucken av en geting. Det svullnade upp en del, men sedan la det sig och det verkar ha gått ganska bra ändå. Det gjorde ont, såklart, men efter lite vila så var han igång och lekte och badade igen.
 
Tack till alla fyra Birkelundare för en kanontrevlig dag!
 
I morgon åker tjejerna iväg på husvagnsäventyr med morfar och Eva-Lena i ett drygt dygn (tillsammans med Valle också) - spännande!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar